Chrome eklentilerinde değişiklik

CHIP Online
20-07-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome kullanıyorsanız ve eklentilerle içli dışlıysanız, bu değişiklik sizi doğrudan ilgilendiriyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... gisiklik_34854.html

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Google, web tarayıcısı Chrome'da sadece kendi mağazası olan Chrome Web Store'dan yüklenen eklentilere izin vermeye başlıyor. Yani Google, artık onaylanmamış tüm eklentileri engelliyor.


Bu değişikliğin ana sebebi, farklı web sitelerinden yüklenebilen eklentilerin önemli bir güvenlik tehdidi oluşturabilmesi. Öncesinde bazı web siteleri, kullanıcının herhangi bir müdahalesine izin vermeden eklenti yükleyebiliyorlardı.


Google'ın yaptığı açıklamaya göre ise Chrome'un son sürümünde eklentileri Uzantılar sayfasından yükleyerek Chrome'a eklenti yüklemek istediğinizi açık bir biçimde belirtmeniz gerekiyor. Google, sadece hacker'ların zararlı eklentileri otomatik olarak yükleyen web siteleri yaptıklarını söylüyor ve ekliyor: "(Hacker'ların) eklentileri, sıklıkla internette girdiğiniz bilgileri toplamak ve bunları başka kötü amaçlar için kullanmaktır."


Chrome Web Store'un dışında bulunan bir kaynaktan eklenti yüklemeye çalıştığınızda, eklentilerin ve user script'lerin sadece Web Store'dan eklenebildiğine dair bir uyarı mesajıyla karşılaşıyorsunuz.


Bu değişiklikle beraber web sitesinde iyi niyetli eklentiler barındıran kişiler veya şirketlerin, bu eklentilerini Web Store'a eklemeleri veya "Inline yükleme"yi (bu durumda eklenti web sitesinde bulunuyor gibi görünüyor, ancak aslında Google Store'da depolanıyor) kullanmaları gerekecek.

Tüm Konu: Chrome eklentilerinde değişiklik

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr