Chrome OS, Windows 8'e giriyor!

CHIP Online
08-10-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, rakibi Microsoft'un işletim sistemi olan Windows 8'i işte böyle ele geçirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... -giriyor_43060.html

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!

Google, Chrome OS'u rakibi Microsoft'un son işletim sistemi Windows 8 ile bir araya getirecek yeni bir çözümün peşinde.


Cumartesi günü oraya çıkan bilgiye göre Google, uygulama ekosistemini Windows 8 içerisinden sunmaya hazırlanıyor. Chrome'un yenilenen Windows 8 sürümü, Google uygulamalarını "Metro" arayüzü altında açmanıza izin veriyor. Bu sayede YouTube, Google Search, Drive, Google Docs ve fazlasının bulunduğu yeni bir çubuğu ekrana getirebiliyorsunuz.


Yeni işlevleri test eden The Verge'e göre arayüz ve işlevler, Google'ın Chromebook'larında yüklü gelen işletim sistemi Chrome OS'takilerle "aynı". Siteye göre aynı Chrome OS'ta olduğu gibi birden fazla web tarayıcısı penceresi açabiliyor, onları ekranın sağ veya sol köşesine yaslayarak düzenleyebiliyor veya tam ekran görüntüleyebiliyorsunuz. Sağ altta ise bir uygulama launcher'ı bulunuyor.


Google daha önce benzer bir yola Apple'ın iOS platformunda da başvurmuş, Chrome, Google Maps, YouTube, Google Search gibi Google hizmetleri arasında direkt geçişe izin vermişti. İnternet devi şimdi de benzer bir girişime Microsoft'un işletim sistemi için hazırlanıyor gibi görünüyor.

Tüm Konu: Chrome OS, Windows 8'e giriyor!

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr