Chrome parolalarınızı herkes görebilir!

CHIP Online
10-08-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome'da bulunan bu özellik, gizli kalması gereken pek çok şeyi "yanlışlıkla" ortaya döküyormuş!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... orebilir_41963.html

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Google'ın, web tarayıcısı Chrome'da bazılarının "açık" olarak değerlendirdiği bu "işlevi" yeniden gözden geçirmesi gerekebilir.


Chrome, tasarımı itibariyle web sitelerine girdiğiniz ve tarayıcınıza hatırlamasını söylediğiniz parolaları düz metin olarak saklıyor. Üstelik bu parolalar, bilgisayarınızın başına oturan herhangi bir kişi tarafından rahatça görüntülenebiliyor. Parolaları görüntülemek için Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster > Kayıtlı parolaları yönet > parolayı göster yolunu izlemek yeterli oluyor.


Bu işlevin Chrome içerisine bilinçli olarak yerleştirildiği belli. Çok benzer bir işlev, Firefox'ta da bulunuyor ancak Firefox, tüm parolalarınızı bir ana parola ile korumanıza izin veriyor (ancak bu ana parola, varsayılan olarak kapalı).


Google, Guardian'a yaptığı açıklamada bu işlevi kilit altına alma gibi bir planının olmadığını belli ediyor. Buradan da şu sonuç çıkıyor: Bilgisayarımızı kullanan herhangi bir kişinin hassas parolalarımızı elde etmesi 1 dakika bile sürmeyebilir. Chrome ve Firefox, bizlere parolalarımızı bir ana parola ile koruma işlevi sunana kadar bilgisayarımızı kilitlemeden başından ayrılmamamız doğru bir davranış olacak.

Tüm Konu: Chrome parolalarınızı herkes görebilir!

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr