Chrome'un RAM tüketimini azaltın!

CHIP Online
02-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome web tarayıcınız PC'nizin zaten sınırlı olan RAM'ini harcayıp bitiriyorsa, işte size çözüm!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... -azaltin_39450.html

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Chrome ve Firefox arasındaki çekişme, eskisi kadar hararetli olmasa da devam ediyor. Her ikisinin de harika bir tarayıcı olduğunu kabul ediyoruz, ancak Google ve Mozilla'nın tarayıcıları RAM konusunda da oldukça cömertler.


Bu yazımızda Chrome'unuzun RAM kullanımını azaltmanızı sağlayacak 2 eklentiyi sizlere tanıtmak istiyoruz. PC'nizin RAM'i yeterli değilse ve Chrome'da yavaşlamalar yaşıyorsanız, bu eklentilere mutlaka göz atmalısınız.


One Tab


Araç çubuğunuzda bir düğme olarak görünen One Tab ile açık sekmelerinizden gruplar oluşturabilirsiniz. Bunun RAM kullanımına olan katkısını merak ediyorsanız, açık sekme sayısının Chrome'un RAM kullanımını önemli ölçüde etkilediğini söyleyelim.


One Tab ile sekmelerinizi bir araya toplayarak tarayıcınızın RAM kullanımını yarısından azına düşürmeniz mümkün olabilir. Eklenti, grupladığınız sekmeleri açık tutmayarak RAM'den tasarruf ediyor ve aslında çok da büyük bir iş yapmıyor. Ancak sekme gruplarınıza kolayca erişebilmeniz, onları kolayca yönetebilmeniz size avantaj sağlıyor.


Tüm Konu: Chrome'un RAM tüketimini azaltın!

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr