Chrome, Windows'ta 64-bit oldu!

CHIP Online
04-06-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome'un yeni ortaya çıkan 64-bit sürümü, bu üç alanda önemli geliştirmeler sunuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... bit-oldu_47536.html

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Ne kadar çok bit, çoğunlukla o kadar yüksek kapasite ve performans anlamına geliyor. Google ise Chrome'u Windows'ta 64-bit olarak sunmak üzere gerekli değişiklikleri yapmakla uğraşıyor.


Chromium Blog'unda yapılan duyuruya göre Google, Chrome web tarayıcısının Dev ve Canary yapılarının Windows 7 ve Windows 8'e özel 64-bit sürümlerini indirmeye sundu. Firmaya göre 64-bit'lik web tarayıcısı, "daha hızlı ve daha güvenli bir gezinti deneyimi" sunuyor ve varolan web tarayıcınızın üzerine yükleniyor.


64-bit işlemcilerin ve mimarinin avantajlarından faydalanan yeni sürüm, Google'ın "hız, güvenlik ve kararlılık" prensiplerine katkıda bulunuyor. Google'a göre 64-bit desteği, "genel performansta yüzde 25 geliştirme" sunuyor. 64-bit Chrome'u Windows 8'de kullandığınızda High Entropy ASLR sayesinde açıklara karşı daha yüksek bir güvenliğe sahip oluyorsunuz.


64-bit Chrome'un kararlılık konusunda da daha iyi olduğu söyleniyor. Google'a göre 64-bit sürümün web içeriği işlemleri, 32-bit sürüme göre yüzde 50 daha az kilitleniyor.


64-bit Chrome, henüz final aşamasına ulaşmadığından onu Chrome Canary (en son işlevleri içeren deneysel sürüm) veya Dev (hemen hemen aynısı, ancak Chrome geliştiricilerine özel) kanalarından biri üzerinden indirmeniz gerekiyor.

Tüm Konu: Chrome, Windows'ta 64-bit oldu!

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr