Chromecast'i Kinect ile kontrol ettiler!

CHIP Online
22-08-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın ummadığı kadar ilgi çeken yeni Android'li cihazı, Kinect'le böyle kontrol edildi! İzleyin.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... -ettiler_42153.html

Google'ın YouTube ve fazlasını TV ekranına yansıtmanıza izin veren 35 dolarlık TV adaptörü Chromecast, firmanın ummadığı derecede ilgiyi üzerine çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Google Play'de satılan cihazı Türkiye'de satın almanız mümkün değil, ancak bugün onun için ön sipariş verenler, 2-3 hafta beklemek zorundalar.


Şimdi ise bir programcı, Chromecast uygulamalarını Kinect for Windows ile kontrol etmenin bir yolunu bulmuş görünüyor. Yazılım mühendisi Leon Nicholls, geliştirdiği deneyi bir videoda gösteriyor. Nicholls, Kinect sensörünü laptop'un yakınına yerleştirdiğini, geliştirdiği özel yazılım sayesinde Kinect'ten gelen sensör bilgilerini okuduğunu ve Chromecast'teki uygulamaya gönderdiğini söylüyor.


Kinect ile TV ekranındaki videoyu hareket ettirmek, elinizi öne iterek videoyu başlatıp durdurmak mümkün oluyor. Nicholls, Kinect ve kendi özel programı sayesinde Chromecast'e akış yapan herhangi bir video veya uygulamayı kontrol edebileceğini iddia ediyor. Daha fazla komut için yeni vücut hareketleri oluşturmaya da izin veriliyor.


Google'ın Chromecast için resmi Kinect desteği sunma ihtimali düşük, ancak programcıların bu iş için zaman ayırmaları ve farklı çözümler ortaya çıkarmaları gerçekten de sevindirici.


Chromecast'in Kinect ile nasıl çalıştığını videomuzda izleyin!

Tüm Konu: Chromecast'i Kinect ile kontrol ettiler!

Kaynak: www.chip.com.tr