Chromium, EXT'i çöpe atmayabilir!

CHIP Online
15-10-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome OS'ta yapılması planlanan değişiklik, kullanıcılardan gelen tepkiler nedeniyle havada kaldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chromium-ext-atmayabilir_50087.html

Resimlerle: Google, duvar yazılarını da arşivliyor!

EXT dosya sistemi ailesine verdiği desteği bırakmayı planlayan Chromium projesi, baskılara dayanamadı ve kararını geri çevirebileceğinin sinyallerini verdi.


Bu konu başlığı altında da inceleyebileceğiniz gibi projenin geliştiricileri, Chromium'un tüketici cihazlarına yönelik olduğunu ve EXT 2, EXT 3 ve EXT 4 dosya sistemleriyle biçimlendirilmiş harici medyaları okuma yeteneğinin gelecekteki sürümlerde gerekli olmayacağını düşünüyorlar. Geliştiricilerin EXT'i bırakma isteği ise onun çok yaygın kullanılmamasından ve "küçük", atılabilir bir işlev olmasından kaynaklanıyor.


EXT 4, Linux çekirdeğine dahil edilmiş bir dosya sistemi. EXT ailesindeki dosya sistemleri ise Linux için oluşturulmuş bulunuyor. Bir kullanıcı ise kararı şaşkınlıkla karşılıyor "Bu bir tür şaka mı? İşletim sisteminizi Linux'la temellendiriyorsunuz ve Linux dosya sistemlerine olan desteği kaldırıyor musunuz?"


Tartışmalara katılan bir grup kullanıcı ise Google'ı Linux topluluğunu takip etmemekle suçluyor. Son günlerde karara karşı belirginleşen öfke, geliştiricilerin kararı geri çevirme sinyalleri vermesiyle sonuçlandı. Bir geliştirici, "Eminim ki durumu daha iyi bir hale getirebiliriz" diyerek EXT desteğinin devam edebileceğinin ipucunu verdi.

Tüm Konu: Chromium, EXT'i çöpe atmayabilir!

Resimlerle: Google, duvar yazılarını da arşivliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr