CIA eliyle silah sevkiyatı(Parasını kim veriyor!)

ertugrul_121
21-06-2012, 14:57   |  #1  
ertugrul_121 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
164 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

New York Times'dan tartışılacak iddia

Son dönemde Suriyeli muhaliflere yapılan silah sevkiyatı konusundaki iddialar bir yenisi daha eklendi.

İddiayı gündeme getiren New York Times gazetesi, Amerikalı ve Arap isithbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre, CIA ajanları sevkiyatın yapılması için gizlice çalışma yürütüyor.

PARALAR TÜRKİYE'DEN
Gönderilen silahlar arasında, otomatik tüfekler, roket atarlar ve tanksavar silahları da bulunuyor. Gizli aracılar eliyle gönderilen silahların parası Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından karşılanıyor.

Üst düzey bir ABD yetkilisinin belirttiğine göre, haftalardır Suriye sınırında bulunan CIA yetkililerinin görevlerinden biri de silahların El Kaide gibi terörist grupların eline geçmesini engellemek. Ayrıca CIA, silah sevkiyatı operasyonları sayesinde Surye'deki muhalif örgütlenmeler hakıkında daha fazla bilgiye erişip, irtibatlarını güçlendirmeyi de hadefliyor.

"Türkler silahlanmamıza yardım ediyor"

MUHALİFLERE İSTİHBARAT
Gazeteye konuşan emekli CIA yetkilileri de, ABD'nin muhaliflere uydu görüntüsü vermeyi ve Esad güçlerinin yerleri konusunda istihbarat sağlamayı da değerlendirdiklerini belirtti. Aynı yetkililer, daha ileri bir adım olarak CIA ajanlarının doğrudan Suriye içlerine gönderilip gönderilmemesi konusunda ise henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Bugüne dek ABD yetkililerinden yapılan resmi açıklamalarda, muhaliflere silah gönderilmediği ve bu konuda destek verilmediği söylendi.

INDEPENDET'IN İDDİALARI
Geçtiğimiz hafta İngiliz Independet gazetesinde yer alan bir haberde de muhaliflerin Türkiye üzerinden silahlandırıldığı be MİT'in de sevkiyatlarda 'parmağı olduğu' idda edilmiş, ilerleyen günlerde bu iddia Türk yetkililer tarafından yalanlanmıştı.