Çift ekranlı YotaPhone'da gelişme var

CHIP Online
26-02-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ön ve arka yüzünde boydan boya ekran olan bu garip telefon, şimdi yeni bir özelliğe daha sahip!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cif ... isme-var_45640.html

Resimlerle: Birbirinden başarısız 9 "acayip" ürün!

Rus telefon üreticisi Yota'nın geliştirdiği çift ekranlı YotaPhone büyük ilgi çekmişti. Telefonun arka yüzünde, e-ink teknolojisine sahip bir ekran daha bulunuyor ve bu ekran, çok az enerji tükettiği için, kullanıcı ana ekran kapalıyken bile e-ink ekran üzerinden saati, hava durumunu, mesajları veya diğer bilgileri rahatça takip edebiliyordu.


MWC 2014'te, şimdi de, YotaPhone'da arkadaki e-ink ekranın aynı zamanda dokunmatik ekran özelliği kazandığı haberi geldi. Böylece kullanıcılar, ana ekranı neredeyse hiç açmadan, telefonu tamamen e-ink ekran üzerinden yönetebilecek. 4.7 inç boyutundaki ekran hiç kapanmasa bile, o kadar az enerji harcıyor ki, telefon günlerce şarj edilmeden dayanabiliyor.


Telefonun normal ekranı ise 720p çözünürlüğe sahip dokunmatik bir ekran. 5 inç boyutundaki LCD ekranda, oyun oynanabiliyor, video seyredilebiliyor. Ancak, email okumak, mesaj yazmak, tarihe, saate bakmak gibi ihtiyaçlar için e-ink ekran rahatlıkla kullanılabiliyor. Telefonun fiyatının 675 dolar'dan fazla olmaması bekleniyor. Bakalım Yandex ile Google'a kabuslar gördüen Rus'lar, ABD ve Koreli rakiplerini de bu telefonla üzmeyi başarabilecekler mi?

Tüm Konu: Çift ekranlı YotaPhone'da gelişme var

Resimlerle: Birbirinden başarısız 9 "acayip" ürün!

Kaynak: www.chip.com.tr