Çin kendi web tarayıcısını üretti!

CHIP Online
22-07-2011, 18:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu yeni tarayıcıyı ilk bakışta Google Chrome sanabilirsiniz ama o, aslında çok farklı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cin- ... i-uretti_28179.html


Resimlerle: İnternet tarayıcıları 20 yaşında!

Dünyada Google varsa Çin'de de Baidu var. Çin'in yerel arama motoru Baidu Google'a bir alanda daha rakip olmaya niyetli. Geçtiğimiz günlerde kendi web tarayıcısını ortaya çıkaran Baidu'nun tarayıcısı inanılmaz bir şekilde Google Chrome'a çok benziyor.

Baidu web tarayıcısı sadece Windows altında çalışıyor. İnternet üzerinden bağlanabileceğiniz uygulama ve eklenti sitesinden de birçok eklenti ve web uygulaması çekebiliyorsunuz. Yazılım profesyonelleri tarayıcıyı başarılı buldular ancak HTML sayfalarını göstermek için IE motorunu kullanmasının en son web standartlarını kullanan sayfalarda sorun teşkil edebileceğinin de altını çiziyorlar.

Şu anda bir Baidu işletim sistemi yok ancak sızdırılan bilgiler firmanın aynı tarayıcıyı kısa bir süre sonra Android üzerinde de çalışır hale getireceği ve mobil kullanıcılara da destek vereceğine işaret ediyor. Çin'deki kopya uzmanlarının Google tarayıcısını ve Google'ın iş modelini de kopyalaması rekabetin olmadığı kapalı bir ortamda son derece başarılı olacaklarını gösteriyor...


Tüm konu: Çin kendi web tarayıcısını üretti!

Resimlerle: İnternet tarayıcıları 20 yaşında!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Her ülke kendi tarayıcısını üretmeli mi?

endlessnight
22-07-2011, 15:06   |  #2  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Kendi nüfusu bunu kullansa yeter.

KarCet
22-07-2011, 20:27   |  #3  
KarCet avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Bence Her Yazılımcı Üretmeye Çalışmalı Tabikide Her Ülke Üretip Dünya Çapında Olmalı Bizim Olsa Gurur Duyarız Ancak O Kadarda Gerekli Olduğunu Sanmıyorum Tabi Google'dden Daha Değişik Daha İyi Bir Arama Motoru Yapabilen Olursa (:/ Zor Gibi Sonuçta GOOGLE En İyisi Ve Geliştirmeye Devam Ediyor(PageRank Alt Edildi TrustRank Çıktı Gibi...)