Çin, Windows 8'i yüklemeyi yasakladı!

CHIP Online
21-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows XP'yi kucaklayan Çin, tarihe geçecek bir Windows yasağına imza attı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cin ... asakladi_47239.html

Resimlerle: Kendini Mac sanan Çinli çakma cep!

Çin, geçtiğimiz haftalarda Windows XP'yi kullanmaya devam edeceğini açıklayarak şaşkınlık yaratmıştı. Ancak yasaklarıyla ünlü ülke, resmen ölen işletim sistemini desteklemekle kalmadı, şimdi de Windows 8'in yüklenmesini yasakladı.


Reuter'ın raporuna göre Çin'in Merkezi Hükümet Tedarik Merkezi, Windows 8 yasağını geçtiğimiz hafta web sitesinde duyurdu. Şaşırtıcı olansa yasağın, hükümetin enerji verimliliğine yönelik ürün kullanımına dair bölümde yer almasıydı. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, daha sonra yaptığı bir açıklamada yasağın bilgisayar güvenliğini sağlamak üzere getirildiğini söyledi.


Hamlenin ABD hükümetinin Çin ordusuna siber-casusluk gerekçesiyle kestiği cezalarla ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Çin hükümeti, Nisan ayının sonunda yaptığı açıklamada Windows 8'e yükseltmenin çok maliyetli olduğunu, PC'lerinde Windows XP kullanmaya devam edeceğini söylemişti. Microsoft ise yaklaşık 13 yılın ardından artık Windows XP'yi artık desteklemiyor.


Microsoft'tan Çin'in bu hamlesiyle ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Microsoft'un oyunlar dışında Windows 8'i temel alan Xbox One'ı Çin'de Eylül ayında satmaya başlayabileceğini söylemiş olması, ilginç detaylardan.

Tüm Konu: Çin, Windows 8'i yüklemeyi yasakladı!

Resimlerle: Kendini Mac sanan Çinli çakma cep!

Kaynak: www.chip.com.tr