Çinli korsanlar bu kez Belçika'yı hedef aldı

CHIP Online
10-05-2008, 20:35   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çin'den gelen saldırılar, ABD'den sonra şimdi de Avrupa'yı korkutuyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cinl ... edef-aldi_6825.html

Çinli bilgisayar korsanlarının ABD ve İngiltere'deki hedeflere yaptıkları siber saldırılar sık sık gündeme geliyor. Ancak bu kez şikayet çok farklı bir yerden, Belçika'dan geldi. Belçika hükümeti geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Çinli korsanları Belçika'daki sistemlere saldırmakla suçladı.

Adalet Bakanı Jo Vandeurzen'in, Çinli korsanların doğrudan hükümete saldırdığını iddia etmesi ortalığı karıştırdı. Hatta bu iddia bu kadarla da kalmadı. Belçikalılar, yapılan bu saldıradan Pekin'deki yetkililerin de haberdar olduğu konusunda emin. Ancak ortada bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak herhangi bir işaret bulunmuyor.

Hatırlanacağı gibi Çinli korsanlar, daha önce de ABD'nin askeri sistemlerine saldırmış, hatta daha da ileri giderek geçtiğimiz yıl doğrudan Pentagon'u hedef almıştı.


Tüm konu: Çinli korsanlar bu kez Belçika'yı hedef aldı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çin'den gelen saldırılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

mehmetcinik
11-05-2008, 11:55   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Çin'in bundan öncede bu şekilde haber konusu olduğunu çok okumuştum. Hatta Çin hükümetinin bile kendi bilgisayar korsanlarını sakladığı onları koruduğu ve devlet adına kullanıldığı bir gerçek artık bu gerçekten yola çıkarak çin'li bilgisayar korsanlarının bu saldırılarının bir stratejik bir açılımı olduğuna  eminim .. çin hükümetinin ticaret'deki yerini yavaş yavaş kaybetmek üzere olması avrupa america ve güney asyadaki çin mallarına olan karşıtlık  çin hükümetinin bize karşı olana biz de karşıyız.. demesi gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. Düşmanla kavga etmeden önce korkutmak lazım. korkutursan kazanabilirsin gibi bir mantıkla ilerlediklerine eminim. Korkutucaklar ve daha sonra tekrar alemin kralı olmaya bakacaklardır. Benim görüşüm bu şekilde başkası ne der bilemem...

iyi günler