cinpaketim.com, amerikapaketim.com dolandırılmam!

sevketm
10-06-2017, 00:10   |  #1  
sevketm avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben kolay kolay böyle bir başlık açmam, herşeyden önce üşenirim ama 1000 tl civarı param + 3 ayım + salak yerine koyulmam beni bu başlığı açmaya teşvik etti. Öncelikle cinpaketim.com ve amerikapaketim.com aynı yere bağlı 2 farklı site. Ben cinpaketim'den alışveriş yaptım ama amerikapaketim'den de alışveriş yapacakları bilgilendirmek için onu da dahil ettim. 

Öncelikle nedir bu site özetlemem gerekirse, siz çinde satılan ürünleri bu site üzerinden satın alıyorsunuz. Bu sitenin çin shenzende bir depoları var ürünler oraya gidiyor ve ardından toplu olarak türkiyede ki adresinize gönderiliyor.


Şimdi olaylara gelecek olursak ben bunların ağına 15 nisanda düştüm. 15 nisanda Çin merkezli siteden 7 adet ürün sipariş ettim. 22 nisanda da 9 adet ürün daha sipariş ettim yani toplamda 16 ürün.  Ürünlerde "temin ediliyor yazıyordu"  1 ay civarı bekledikten sonra  15 nisanda sipariş ettiklerim temin ediliyor yazıyor  ama 22 nisandakilere 250 tl ek kargo ücreti istemişler. müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Bakın dedim aynı  siteden birer hafta arayla sipariş ettim öncekilerde kargo ücreti yokken, 22 nisandakilerde nasıl 250 tl kargo ücreti çıkıyor diye sordum. Sormadan önce de ürünleri satan siteye girip çin shenzen'e kargo bedelini kontrol ettim. 3 dolardı. zaten ben bu 3 doları ödeme esnasında cinpaketim'e yatırdım.

Yüzsüzce bana olabiliceğini söylediler ve screenshot attılar. Screenshotta kargoyu los angles yazıyordu. Ne Los Angles'ı ben Çin'e sipariş verdim dediğimde kusura bakmayın düzelticez dediler ve 2 hafta bekledim, tekrar tekrar görüştüm müşteri hizmetleriyle fakat sonuç alamadım. hala kargo bedeli istiyorlardı. Ben de ürünleri iptal ettim. İptal talebi işlenen ürünler 1 hafta sonra merkeze gitmiş! ben iptal talebi veriyorum bu talep sonrası ürünler ne hikmetse satın alınıyor. Muhtemelen benden ek para koparmak için yapılmış bir tezgahtı.

Bu merkeze gelen 9 ürünü neyse dedim yollayın madem. 150 tl kargo ücreti ödedim. 3 gün sonra kargoya verdiler. Ha şunu da söyleyeyim bu adamlar kargolarının yüzde 98 gümrükten geçtiğini söylüyorlar. Sitede yazıyor girin bakın. Ama ne oldu derseniz tahmin edebileceğiniz gibi gümrüğe takıldı!!! Bu malları gümrükten almam için 1000 tl civarı gümrük müşaviri tutmam gerektiğini söyledi UPS.  Ben de UPS'e geri göndermek istediğimi söyledim, satıcının geri çekim bildirmi yapması gerekliymiş. Cinpaketim.com müşteri temsilcisine durumu belirttim geri çekim talebi vermeniz gerektiğini söyledim. Benden ek kargo ücreti talep ettiler!!! Sadece bildirim yapacaklar ürünler geri gidecek ama adamlar hala para koparma derdinde. Şu an mallarım gümrükte beklemekte...


15 nisanda aldığım ürünlere de iptal talebi verdim ama 1 aydır iptal talebi işleniyor diyor. Ben dolandırıldım siz dolandırılmayın arkadaşlar. Sizlerden ricam bu durumu başka mecralarda da paylaşın ki herkes görsün ve bu sitelere dikkat edip dolandırılmasın.

sevketm
13-06-2017, 02:22   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

Benim merak ettiğim şu an kargom gümrükte bekliyor. Ben geri yollamasam o kargoya ne olacak? çünkü geri yollamak için ek para vermem gerekecek.

oasaf
20-06-2018, 12:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Ben de Cinpaketim tarafında sizin yaşamış olduğunuz sorunu yaşamıştım. Daha sonra müşteri temsilcileriyle iletişime geçtim. Sanıyorum Berk bey idi ismi. Deponun taşınmasından dolayı yoğunluktan geciktiği bilgisini aldım ve geç de olsa teslim edildi adresime almış olduğum ürün. Daha sonra aynı siteden toplu olarak birkaç toplu ürün siparişi daha verdim. Sorunsuz şekilde kapıma teslim edildi. Cinpaketim tarafında teslimatta bazı sorunlar olduğu doğru ancak herhangi bir dolandırma hiçbir zaman söz konusu olmadı.

mobilyanoktası
26-10-2018, 12:42   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2018

Gümrükte tutulmaya devam eder belirli süre sonra gümrük satışına çıkar.