Cisco Router kurulumu?

HPQ-User
01-05-2007, 18:48   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

meltemx sormuş:
bilişim teknolojisi bilgisayar ağları kurulumu ve yönetimi için, cisco router ların çalışma prensibi ve kurulumu nasıl olur bu konuda biraz bilgiye ihtiyacım var.. yardım edebilir misiniz.?? şimdiden teşekkür ederim ilgilenene

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 2.6 , 512 ram , sis645 chipset , windows xp pro

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

erkanc
01-05-2007, 18:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Aslında bu özel bir konu baya uzmanlık isteyen bir konu
Cisco routerlar network dünyasında en çok kullanılan routerlardır. Bu routerlar kullanılarak network genişletilebilir, ölçeklenebilir ve networke yeni yetenekler kazandıralabilir.
sana bir kaç başlıkta anlatmaya çalışayım
    * Network temelleri,
    * OSI Referans Modeli,
    * Local Area Network teknolojileri,
    * Routing temelleri ve protokolleri,
    * TCP/IP protokolu temelleri,
    * IP adresleme yapısı ve subnetting,
    * WAN teknolojileri temelleri,
    * Router kullanımı ve bileşenleri,
    * Router Boot Sequence ve setup,
    * Router konfigürasyonu,
    * IOS:(Internetworking Operating System),
    * CDP protokolu ve kullanımı,
    * RIP v1 ve v2 protokolü konfigürasyonu,
    * IGRP protokolü konfigürasyonu,
    * Access Control Listeleri (ACL) konfigürasyonu,
    * PPP protokolü ve konfigürasyonu,
    * NAT ve PAT temelleri ve konfigürasyonu,
    * Leased line konfigürasyonu,
    * Frame Relay konfigürasyonu,
    * Basit VoIP konfigürasyonu,
    * Ve diğerleri…
bütün bunlara hakim olmak gerekir hatta bunun için özel kurslar var bence bunlardan yararlanmalısın

öcüü
16-05-2007, 06:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
259 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

kardeş cisco routerlar windows üzerinde çalışmaz:S unix tabanlıdır heralde windows xp pro diye belirttiğine göre cisco callmanager var cisconun voice over ip icin urettigi yazılımdır heralde bunu soruyorsun.. bunu soruyorsan bilirim az çok ama sen bence yanlış yerdesin. bu soruna erkanc hariç kimse yanıt vermemiş...


burayı incele.. bide bizim okulun sitesinden bu pdfyi indir www.uzem.itu.edu.tr/docs/iptel.kullanici.klavuzu.pdf

Son Düzenleme: öcüü ~ 16 Mayıs 2007 06:15
cell-o
16-05-2007, 09:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

cisco firmasının tüm ürünleri hakkında bilgileri cisco sitesinde support hakkında tüm kurulum/yapılandırma bilgilerine ulaşabilirsiniz.
cisco ait sertifika almak isterseniz CCNA-CCNP-CCIE gibi sertifikalar vardır.birde cisco cihaz elinizde olmasa bile kendi bilgisayarınızda simüle edebilirsiniz. program olarak NETsim programı vardır. iki sürümü vardır.  CCNA/CCNP vardır.
eğitim videoları vardır.istersen linklerini atarım.

kolay gelsin.

Koray Kocaman
16-05-2007, 22:00   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Değerli Üyemiz

Yönlendirme teknolojileri, paket ağların adeta kalbidir. Cisco Systems, dünyanın ilk çoklu-protokol yönlendiricisini ürettiğinden beri silikon, yazılım ve sistemsel alanlarda yönlendirme teknolojisi buluşlarına devam ediyor. 15 yıldan fazla routing deneyiminin getirdiği bu buluşlar, ağ ortamlarında kritik üst seviye uygulamaların koşturulmasına imkan vererek, servis sağlayıcıların, müşterilerine servis düzeyine göre anlaşmalar sunmasını sağlamaktadır.

Cisco yönlendirici çözümleri, üstün yetenekleriyle, spesifik ağ ihtiyaçlarınızı karşılarken, esneklik ve ölçeklenebilirlik ilkelerine göre tasarlanan ürünler, kobilerden büyük işletmelere ve servis sağlayıcılara kadar geniş bir kitleye hitap etmektedir. Zengin özellikleri ile kendini kanıtlamış bir ağ işletim sistemine sahip olan Cisco yönlendiriciler, ağ ihtiyaçlarınıza yönelik istikrarlı bir kullanıcı arabirimine ve gelişmiş yönlendirme yeteneklerine sahiptir. Tüm Cisco yönlendiriciler, çok sayıda bağlantı opsiyonuyla Quality of Service (QoS), Security, VPN gibi ileri seviye yetenekleri sunarken, kritik iş uygulamalarınızın kesintisiz çalışması için ihtiyaç duyduğunuz performans ve kararlılık özelliklerine de sahiptir.

Cisco Systems yönlendirici çözümleri, kiralık Hat, frame relay gibi bağlantılardan, DSL, ISDN ve ATM bağlantılarına kadar çok farklı bağlantı şekillerini desteklemekte, modüler mimarisiyle bağlantı şeklini değiştirebilmenize veya back-up linkleri tanımlamanıza imkan vermektedir.

Erişim Kontrol Listesi (ACL) tanımları, tüm Cisco yönlendiricilerde hazır gelen bir özellik olarak asgari ağ güvenlik tanımlarını yapmanıza imkan vermektedir.

İstenmesi durumunda Firewall, VPN gibi güvenlik uygulamaları da basit bir IOS güncellemesi ve bellek artırımı ile yönlendirici üzerinde çalışır hale getirilebilmektedir.

Cisco yönlendiriciler üzerinde koşan IOS işletim sistemi, binlerce ağ mühendisi tarafından sürekli geliştirilen, sürekli performansı artırılan, hergün kullanıcı lehine yeni özellikler kazandırılan bir işletim sistemi olarak adeta Internetworking dünyasının ABC’si olmuş ve çok kısa bir zamanda dünya internet trafiğinin önemli bir bölümünü üstlenir hale gelerek, yeni ekonomik düzenin altyapısını oluşturmuştur.

Cisco Systems, bu başarısını LAN ortamlarında da devam ettirerek, kablolu ve kablosuz çözümler, içerik yönetim çözümleri, telephony ve unified messaging çözümleri ile Cisco’yu uçtan uca çözümler sunan güvenilir bir dünya şirketi haline getirmiştir.

“Teknoloji hızla ilerlemekte, bilgiyi üretme, iletme, paylaşma, saklama ve bilgi kaynaklarına ulaşma şekilleri sürekli gelişmektedir. Bu değişim, hayatın hemen her alanını etkileyerek yeni bir ekonomik düzeni oluşturmaktadır. Cisco Systems, bu dönüşüm sürecinde, firmalara ve kurumlara güvenilir, uçtan uca çözümleriyle sağlam bir altyapı sunmaktadır.”Bu sistemler hakkında
duyuru@armada.com.tr  ye mail atarak Telefon ile yardımcı olmalarından faydalana bilirsin.
Kaynak::