Cloud Bağımlısı

MuratEroskay
08-08-2012, 18:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Arkadaşım David cloud adında tehlikeli bir maddeye bağımlı.

Çoğu bağımlı gibi, her şey zararsız görünen ücretsiz deneme ile başladı.Dikkatini çeken bir fırsatçı Hey!2 Gb'lık bedava depolama alanı var.Denemek ister misin? diyerek bunu yoldan çıkarıyor.Arkadaşlarımızla Cafe'de iken yanımıza gelip Dropboxxx!Geleceğin efendisi. dediğini hatırlıyorum.

Gülmüştük.Devam etti.Bir gün gelecek.Siz bekleyin.MP3 dosyaları,dijital fotoğraflar,veri taşınılabirliği.Bir kaç yıl içinde yalvarma sırası sizde olacak.Şimdi bedava iken alın dedi.

Bizleri de Dropbox'a kaydettirme ısrarı bir yıl sonra gelen uyarı işaretiydi.Bunun nedeni ise önerdiği arkadaş başına 500Mb daha alan kazanacak olmasıydı.Tabii ki onu kırmadık ve üye olduk.Bu teknikle bedava alanı 18 GB'ye kadar yükseldi.

Zaman geçti.İnternet daha da hızlandı.David 50 GB'lık Pro artı her öneri başına 1 GB'lık bedava alan modelini kullanmaya başladı.Aylık sadece bir onluk dedi.Sahte Gmail hesapları açarak kendi kendini önerip bedava alanları götürdü.Bu uyarıyı da görmedik.

Veri birikir.Hele gereksiz bilgi iki kat daha fazla birikir.Bizim David şimdi de 100GB'lık alan satın aldı.Flick ve diğer web siteleri ile senkronize etti.Biz NAS Box önerirken, o tüm dijital fotoğraflarını cloud'a yükledi.

Kabus bir kaç ay sonra başladı.Bir aylık Dropbox ücretini ödeyememiş.Almış eline Kullanım şartları belgesini sadece 5 günüm kaldı diye hayıflanıp duruyordu.Eğer ödeyemezsem tüm verilerim silinecek dedi.

Neyse işler yolunda gitti.Verilere de bir şey olmadı.Ama bir şeyler değişmeye başlamıştı.Verilerimiz nerede?California'da bir deprem ya da New York'ta bir tornado etrafı yıkıp geçerse endişelenmeli miyiz?Ya kıtalar arası kablolara bir şey olursa?

Megaupload'ın kapanması ise onda büyük bir etki yarattı.Siteyi yasal sınırlar dahilinde kullanan gözü yaşlı kullanıcıların verilerine ulaşamadıklarını gördü.Mart ayında iPad ile cafe'ye koşarak Kodak Galerisini kapatıyorlar diye girmesi bardağı taşıran son damla oldu.Sakinleşmesi için eline bir kaç USB verdik.Konuyu araştırdım.Merak etme David tüm veriler Shutterfly'a taşınacak.Veriler güvende.

Yaptığı yanlışı anlamıştı.Ertesi gün Cloud Anonymous'a katıldı.Bu grubun çalışma tarzı her ay bir kaç gb'lik veriyi size aktarmalarıydı.

Eşinin anlattığına göre bizim David yatağa giderken Terebaytlık cihazını da götürüyordu.Eninde sonunda bu da çözüldü.Artık düzeldiğini düşünmüştük.Bir gün yine kahveye geldi ve Arkadaşlar Google Docs'tan haberiniz var mı? sorusuyla bize geri döndüğünü hissettirdi.

sahinn2
27-08-2012, 16:20   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Alkış yazınızı çok beğendim çok da güldüm. Bulut bilişim gerçekten iş dünyasında da çok kullanılan ve ilaç gibi gelen bir trend oldu. bulut bilişimin neden bu kadar beğenildiğini ve tercih edildiğini çok güzel açıklayan birblog yazısıylaKarel blogunda karşılaştım. şirket yöneticileri için faydalı olabilir diye paylaşmak istedim.

electronicbaba
27-08-2012, 18:24   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

çok güzel ve öğretici bir paylaşım. ben kendimi şimdilik öykünün başlangıçında hissediyorum. ve bir şey sormak isterdim bu arada...

... dropbox linkimi versem üye olur musunuz? şaka şaka... ama gerçekten de verileri nereye atsam diye düşünüyorum ve bu verilerin backupını nasıl yapsam acaba? :D