Clovertrail+: En iyisi şimdi geliyor!

CHIP Online
29-08-2013, 10:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel'in yeni canavarı Clovertrail+ platformu, cep ve tabletler için bakın neler vaat ediyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/clo ... -geliyor_42327.html

Intel yen Clovertrail+ platformu hakkında yeni detayları açıkladı. Stanford Ünivesitesi'ndeki bir konferansta, Medfield ve Clovertrail+ işlemcileri arasındaki farkı anlatan Intel, akıllı telefonlar için kullanılacak mobil platform Clovertrail+ ile neler yapılabileceğini de gözler önüne sermiş oldu. Medfield işlemcisinde tek çekirdekli bir Atom'dan güç alırken Clovertrail+ işlemcisin çift çekirdekli Atom'lar ile çalışıyor. Ayrıca bu çekirdekler Intel'in HyperThreading teknolojisi ile destekleniyor. Bu da performansını uçuruyor. Ayrıca Clovertrail+ içinde çift çekirdekli bir GPU da bulunuyor. Bu da grafik performansını doğrudan etkiliyor.


Medfield'in hazfıza desteği 1GB LPDDR2 RAM ile kısıtlıyken, Clovertrail+ işlemciler 2 GB LPDDR2 RAM destekliyorlar. Bu da saniyede 1066 Megatransfer (MT/s) anlamına geliyor. Medfield 64 GB'lık veri depolama ünitelerini destekleyebilirken, Cloverfield bu rakamı dörde katlayarak, 256 GB veri depolama desteği sunuyor. Böylece mobil cihazlar, neredeyse, dizüstü bilgisayarların depolama kapasitleriyle yarışır olacaklar.


Ayrıca Clovertrail+ işlemcilerde 1920x1200 çözünürlükte video seyretmek de mümkün. İşlemcinin dahili modemi de öncülünün 21 mbps hızına karşılık 42 mbps hızında bağlantıları destekliyor

Tüm Konu: Clovertrail+: En iyisi şimdi geliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr