cmos sorunu

pascha85
30-11-2008, 03:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

 

merhaba ;arkadaşlar benim pc donanımım İşlemci Modeli SEMPRON 3000
Soket Cinsi SOKET 754
Ön Bellek (Kb/mb) 384
128 mb ekran kartı
512 mb ram
ana kart Epox
kullanıyorum ve ekranımda 5 erli gruplar halinde yukarıdan aşağıya çizgiler çıkmaya başladı ve açılışında hemen (warning now system is in safe mode.Please re-setting CPU Frequency  in the CMOS sutep ) uyarısı geliyor.belli bir zaman sonra güvenli modda bekliyor açılmaya çalışıyor sonra tektat sistem bilgisini gösteriyor ve öylece kalıyor bu nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim ana karttan mı yokda ekran kartındamı lütfen yardımlarınızı bekliyorum

piRe_
30-11-2008, 04:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Bios dan.
Biosa girin ve default ayarlarına alarak F10 ile kaydedip çıkın.

Alparslananadolu
30-11-2008, 10:55   |  #3  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
641 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Bilgisayarınıza daha önce overclock yaptıysanız değerleri geri alın. Sorun bu değil ise, BIOS piliniz bitmiş olabilir. Değiştirmeniz gerekir.

pascha85
03-12-2008, 09:41   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

arkadaşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.pili değiştirdim hata mesajını almıyorum ama bios ayarlarına hiç dokunmadım standart ayarları varsa belirtebilirmisiniz ve ekranda yukarıdan aşağıya çizgiler hala duruyor ve açılır gibi görünüp tekrar resetleniyor.bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.