Çocukları Varken Boşananlara Öneriler

Agdasli
19-05-2018, 16:43   |  #1  
Agdasli avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

Boşanma kararı genellikle acı veren bir şeydir. Ancak, çocuklarıma bunu nasıl söylerim düşüncesi kesinlikle daha bunaltıcı olabilir. Böylesine yıkıcı haberleri duyan çocukların nasıl tepki vereceğini tahmin etmek imkansız bir durum.

Boşanma konusunda çocuklarla konuşmak asla kolay değildir. Ama sürece dahil olan herkes için bunu daha az stresli hale getirmek adına yapabileceğiniz bazı şeyler var. İşte  Kayseri boşanma avukatı  Metin Polat tarafından önerilen bazı ipuçları:


  • Bir karar verdikten sonra mümkün olan en kısa sürede çocuklarınızla konuşun.

Konuşmayı ertelemek, bu habere çocuk veya çocuklarınızın vereceği tepkiden dolayı korkunuzu atmak için daha fazla zaman verecektir. Ancak çocuklar bunu öğrenince onların güvenini kaybedebilirsiniz. Bu sebeple tüm riskleri göze alıp haberi birinci ağızdan duymalarını sağlamalı ve izah etmelisiniz.


  • Birlikte Konuşun

Mümkünse, çocuklara boşanma haberi verildiğinde her iki eş de mevcut olmalıdır. Aksi takdirde, kararın tek taraflı olduğu ya da eksik ebeveynin kendileriyle ilgilenmediği hissine kapılabilirler. Bu, eşlerin sadece ayrılacaklarını, ama bu durumun ebeveynlik yapmalarına engel olmayacağını çocukların anlamasına yardımcı olacaktır.  Çocuklarınızın normal aktivitelerine müdahale etmeyecek bir zaman seçin. Bu, onlar için önemli olan şeylere saygı gösterdiğinizi gösterir ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlar.


  • Tüm Çocuklarınıza Aynı Anda Söyleyin

Buna dikkat etmezseniz; haberi geç duyan çocukta kesinlikle kırgınlık duyguları olacaktır.  Kayseri boşanma avukatı  Metin Polat'ın önerisine göre, çocuklar boşanma haberini aynı zamanda duymalılar. Daha sonra yaşlarına uygun terimlerle ayrı ayrı da çocuklarınızla konuşabilirsiniz.


  • Küçük Yaşlara Dikkat

Daha küçük yaşta olan çocukların, boşanmanın ne anlama geldiğini anlama olasılığı yoktur. Mümkün olan en basit şekilde açıklayın. Siz ve eşinizin artık birlikte yaşamayacağını, ikinizi de görmeye devam edeceklerini ve her iki ebeveynin de onları sevdiğini ve her zaman yanlarında olacaklarını açıklayın.


  • Diğer ebeveynle tartışmaktan veya suçlamadan kaçının.

Bu, çocuğunuza neler olup bittiği hakkında bilgi verme esnasında onlardan kimin haklı ve kimin haksız olduğuna karar vermelerini beklemeyin. Öfke ve acıyı ifade etmekten kaçınmak için, elinizden geleni yapın, ancak üzüntünüzü ifade etmekten de çekinmeyin.


  • Küçük çocuklarınıza bunun onların suçu olmadığını izah edin. 

Özellikle küçük çocuklar herhangi bir işaret olmasa bile, anne babalarının boşanmasından kendilerini  suçlamaya eğilimlidirler. Onlarla bu durumla hiçbir ilgileri olmadığını söylemek ve güvence vermek çok önemlidir.


  • O ana kadar kararlaştırılmış olan her şeyi söyleyin.

Nerede kalacaklarını, ebeveylerinden birinin nereye taşındığını ve temel ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını bilmeleri gerekiyor. Bu endişeleri mümkün olduğunca yatıştırmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Çocuklarınızı durum hakkında soru sormaya teşvik edin ve soruları doğru bir şekilde cevaplamaya gayret edin. Onlara neden ayrıldığınızı anlatmak zorunda değilsiniz, fakat onların güvenlerini kaybetmemek çok önemlidir.

Son Düzenleme: Agdasli ~ 19 Mayıs 2018 16:55 Neden: yazım hatası