Çocukların İnternet Güvenliği İçin

TP-Link Türkiye
16-04-2020, 09:22   |  #1  
TP-Link Türkiye avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
192 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Bugünlerde tüm zamanını evde geçiren ve internette daha fazla zaman harcayan çocukların güvenliği konusu daha önemli hale geldi. Güvenli internet için modemler üzerinden de denetim yapabiliriz.

Korona salgını nedeniyle evlerde olduğumuz bugünlerde gerek evde eğitim gerekse eğlence için çocuklar internette daha fazla zaman geçiriyor. Bu da çocukların internette güvenliğini daha da önemli hale getiriyor. Anne-babalar evlerindeki modem/yönlendiriciler (router) üzerinden bazı denetimler yaparak daha güvenli bir internet ortamı oluşturabilirler. TP-Link’in hemen her modeminde yer alan Ebeveyn Kontrolü özelliği ile çocukların internet erişimine çeşitli kısıtlamalar getirebiliyor.

İnternet yaşamı kolaylaştıran ve artık olmazsa olmaz bir araç. Ancak, özellikle çocukların internet kullanımı konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi çok önemli. Bunun yanında çocukların korunması ve denetlenmesi için internet erişimlerine kısıtlamalar getirmek de gerekiyor. Modemlerde yer alan Ebeveyn Kontrolü özelliği ile anne-babalar, çocukların internete bağlantı saatlerinden erişemeyecekleri sitelere kadar çeşitli engeller oluşturabiliyorlar. Böylece istenmeyen sitelere erişim engellenebiliyor ya da çocuğun sadece belli saatlerde internete bağlanması sağlanabiliyor. Ebeveyn Kontrolü özelliğinde bazı sitelerin adını yazarak engelleme yapılabiliyor.

Ebeveyn Kontrolü özelliğinin kullanımı son derece kolay. Modem arayüzüne girerek ya da TP-Link’in Android ve iOS destekli ücretsiz uygulaması olan Tether desteği olan modem/yönlendiricilerde akıllı telefonlar üzerinden tüm ayarlar ve kısıtlamalar yapılabiliyor. Özellikle Tether üzerinden bu ayarlamaları yapmak çok basit. İstenilen yerde, istenilen zamanda akıllı telefon ile modem/yönlendiricinin tüm denetimleri kolayca yapılabiliyor.

Aileler genelde modemlerinde bu özelliğin olduğunu bilmiyorlar. Önerimiz mutlaka modemlerinde bu özelliğin varlığını sorgulamaları ve varsa kullanmaları. Bu sayede hem çocuklar daha güvenli olarak internet kullanabilecekler hem de anne-babaların içleri rahat olacak.