Çocukların Web güvenliğini artırmak için 10 şey

samsat86
20-12-2008, 22:53   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

.       
Çocuklarınızı, Internet deneyimlerini sizinle paylaşmaya teşvik edin. Internet'in tadını çocuklarınızla birlikte çıkarın.

2.       
Çocuklarınıza içgüdülerini güvenmeyi öğretin. Çevrimiçi ortamdaki herhangi bir şeyden rahatsız olduklarında bunu size anlatmaları gerekir.

3.       
Çocuklarınız, sohbet odalarını ziyaret ediyorsa, anlık ileti (IM) programları, çevrimiçi video oyunları ya da bir oturum açma adı ile kendilerini tanıtlamalarını gerektirecek başka Internet etkinlikleri kullanıyorsa; kendileri hakkında kişisel bilgileri açığa vurmayacak bir oturum açma adı belirlemelerine yardım edin.

4.       
Çocuklarınızın, adresinizi, telefon numaranızı ya da nerede okula gittikleri ya da nerede oynamayı sevdikleri gibi diğer kişisel bilgileri asla vermemelerini ısrarla söyleyin.

5.       
Çocuklarınıza, doğru ve yanlış arasındaki farkın gerçek yaşamda olduğu gibi Internet'te de bulunduğunu anlatın.

6.       
Çocuklarınıza çevrimiçi ortamda diğer insanlara nasıl saygılı olacaklarını gösterin. İyi davranışa ilişkin kuralların, bilgisayarda oldukları için değişmeyeceğini bilmelerini sağlayın.

7.       
Çevrimiçi ortamdaki diğer kişilerin mülkiyetlerine saygı duymaları için ısrar edin. Diğer insanların yapıtlarının (müzik, video oyunlar ve diğer programlar) yasadışı kopyalarını oluşturmanın hırsızlık olduğunu açıklayın.

8.       
Çocuklarınıza çevrimiçi ortamda edindikleri arkadaşlarla asla gerçek yaşamda buluşmamaları gerektiğini anlatın. Çevrimiçi arkadaşların, olduklarını söyledikleri kişiler olmayabileceklerini açıklayın.

9.       
Çocuklarınıza çevrimiçi ortamda gördükleri ya da okudukları her şeyin doğru olmadığını öğretin. Emin olmadıklarında size sormalarını teşvik edin.

10.       
Çocuklarınızın çevrimiçi etkinliklerini gelişmiş Internet yazılımlarıyla denetleyin. Ebeveyn denetimi zararlı içeriğe filtre uygulamanızı, çocuğunuzun ziyaret ettiği siteleri izlemenizi ve oralarda ne yaptığını saptamanızı sağlar.
alıntı

GazI_9o9
20-12-2008, 23:11   |  #2  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

11.
bırakın dersleri kötüye gitsin.kendi nasıl olsa anlar sorunun kaynağını.tabi siz gereken vicdan muhasebe fikrini verebilmişseniz...