Codemasters'in Sunucuları Hacklendi

ScienceNET
12-06-2011, 14:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

Hacker'lar, Sony Network'ten sonra oyun geliştiricilerini de hedef almaya başladılar. Aldığımız bilgilere göre Codemasters'in sunucuları da hacker'lar tarafından ele geçirildi.

Dirt 3 oyunu ile tanıdığımız Codemasters, geçen hafta ciddi bir saldırıya uğradı. Sunuculara yapılan saldırılarda birçok değerli bilgi ele geçirildi.

Codemasters, saldırı anında sunucularını kapattı fakat bu önlem pek de işe yaramadı. Hacker'lar birçok müşterinin bilgilerini anında ele geçirdi. Adres bilgilerinden tutun, telefon numaraları, e-posta adresleri ve şifrelerle birlikte müşterilerin verdiği sipariş bilgileri bile çalındı.

Hacker'lar,  CodeM adlı müşteri servisine de girerek müşterilerin doğum tarihlerini, IP adreslerini ve Xbox Live Gamertags bilgilerine de ulaştılar.

Codemasters'in sitesi hala kapalı. Kullanıcılar otomatik olarak Facebook sayfasına yönlendiriliyorlar.

Hacker'lar ele geçirdikleri şifrelerle çok daha büyük bir tahribata yol açabilirler. Bu şifreleri Xbox Live servisinde deneyebilirler. Bu esasında çok büyük bir olay çünkü birçok oyuncu farklı servislerde olsa bile aynı şifreyi kullanıyor.  

Codemasters, kullanıcılarına attığı e-posta'da bu tehlikeden bahsediyor. Hatta kullanıcılara derhal şifrelerini değiştirmesini altı çizili olarak söylüyor.

Kaç kişinin bundan etkilendiği söylenmiyor. Buna ek olarak bu saldırıyı kim yaptığı hakkında herhangi bir bilgi de verilmiş değil.

-Shiftdelete-