Çok gizli: En iyi cep telefonu kodları

CHIP Online
23-11-2008, 02:49   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kendileri ufak ama işlevleri büyük: CHIP Online gizli cep telefonu kodlarını ortaya çıkarıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cok- ... u-kodlari_9696.html

Asla unutulmayacak klasik cep telefonları: Hepsi galerimizde...

Gizli menüler, saklı fonksiyonlar: Sizlere cep telefonunuzdaki tüm potansiyeli açığa çıkaracak ve mobil hayatı daha rahat hale getirebilecek kodları ve tuş kombinasyonlarını açıklayacağız.

Cep telefonunuzda görünenden daha fazlası saklıdır: Örneğin sadece cep telefonu üreticilerinin göreceği şekilde gizlenmiş bilgiler. Bu gizli mesajları okumak isteyenlerin özel erişim kodların ihtiyacı var. Mesela >*<<*<*  tuş kombinasyonu Sony Ericsson cep telefonlarındaki gizli servis-menüsünü açıyor. Bu menü sayesinde cep telefonunuzu ve fonksiyonlarını profesyonellerin yaptığı gibi en ince ayrıntısına kadar denetleyebilirsiniz.

GSM kodlarında ise durum farklıdır. Bu kodlar ile birkaç tıklama ile GSM ağındaki hizmetleri kontrol edebilirsiniz. Bunlar pek gizli değildir, çok kullanışlıdır ama yine de birçok cep telefonu kullanıcısı tarafından bilinmez. Mesela arama aktarmalarını uzun uzadıya menü üzerinden ayarlamanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? Veya bir tuşa iki kez basmayla konferans moduna geçebileceğinizi?

En önemli kodlar
Sizlere Nokia, Sony Ericsson, Samsung ve diğerlerine has gizli kodları tanıtacağız. Ayrıca en önemli ve pratik GSM kodlarını da bir araya getirdik. Avantaj: GSM kodları cep telefonu modelinden bağımsız çalışıyor. Eğer faturasız hat kullanıyorsanız bazı sınırlamalar mevcut; yani bazı kodlar işe yaramayabilir.

Bu kadar basit: İlk önce kodu girin, sonra arama tuşuna basın. Birkaç saniye sonra şebekeden işlemin başarılı olup olmadığına dair cevap gelecektir.


Tüm konu: Çok gizli: En iyi cep telefonu kodları

İzleyin: Böyle cep görülmedi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Burada tanıtılan kodlardan bildikleriniz var mıydı?

brkzn
24-11-2008, 18:34   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

sony ericcson'un gizli servisine giriş kodlarını daha ayrıntılı bilen ya da yazabiyecek biri yokmu denedik bi türlü olmadı!

soulmy
24-11-2008, 18:46   |  #3  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006
brkzn
sony ericcson'un gizli servisine giriş kodlarını daha ayrıntılı bilen ya da yazabiyecek biri yokmu denedik bi türlü olmadı!
Kardeş bu kodları (>*<<*<*) yazarak açıyorsun. Önce tuş kilidini aç. Sonra bukodları yaz. Arama tuşuna basmana gerek kalmdan çıkıyor.

> = sağ tuş
< = sol tuş anlamına geliyor.

bu arada telefonun modeli nedir?

cilekes_vonali
01-12-2008, 14:19   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

arkadaslar bence tam yeterlı degıl aslında gzl bır yazı ama samsung gıbı modellerle ılgılı yeterlı degıl nokıa dan bahsedıyor daha cok

Tuncay_Sukan
01-12-2008, 14:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
255 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

denedim  bi kaçtane  şaşırdım yav :) Bir bilgisayarcı olarak telefon  konusunda  baya  geri kalmışsım :)    paylaşım için  tşk

dj_glow
20-12-2008, 12:34   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

arkadaşlar bu nokia da WLAN MAC ayarı hangi telefonda oluyor bi yardım lütfen