çok kitap okumanın faydaları

selim_firat
04-02-2016, 15:10   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

patavatsız bir insanı, çok düşünüp az konuşan birine çevirmesi mesela. iki şekilde kendini gösteriyor. ilki düşünme yetinizi arttırdığı için az lafla çok şey söyleyebilir, edeceğiniz bir lafın ucunun gideceği yeri tahmin edip gerektiğinde dilinizi tutabilirsiniz. ikincisi ise çok kitap okuyunca edindiğiniz bilgiler ışığında az okuyup her haltı bilme iddiası güdenlerin düştüğü durumları görür böylece aynı duruma düşmemek için dilinizi kullanma sayınızı azaltabilirsiniz. sükut yeri geldiğinde bir çeyrekten bile değerli.

Sanal Ülke
04-02-2016, 17:18   |  #2  
Sanal Ülke avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

Kitap okumak bakış açınızı genişleterek, bildiğim zannetiğiniz dünyada farklı ufuklara yol açtırır ve sizi şüpheye düşürüp kafanızı karıştırır. Her şeyi biliyorum diyerek dolaşmaktansa kafanız karışık dolaşmanız daha iyidir.

Her şeyi biliyorum zannediyordum, ikinci kitap okuyuşumda şüpheye düştüm, üçüncü kitabı okduğumda kafam karışmıştı.

szanoz
12-02-2016, 17:29   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

kulaktan dolma bılgı yerıne merak ettıgınız konuları okuyarak arastırarak ogrenmek en ıyısı

busen şimal
28-02-2016, 23:18   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

çok kitap okumak konuşmamızı güzelleştirir.bilgi  daracığımızı çoğaltır beynimizi geliştirir,unutkanlığı azaltır,kültürümüzü artırır,okumamızı hızlandırır.

Serkan Karadaş
29-02-2016, 00:22   |  #5  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

National Geographic türevleri, ATLAS dergisi türevleri, Ekonomi dergileri, bazı yazarların köşe yazıları..vb
bunlar dışında " kitab " denilen şeylere sabrım dayanmıyor :)
bir solukta Yüzüklerin Efendisi1,2,3,4,5,6,7 ( serileri atıyorum ) bitirdim diyen insanlara şaşırıyorum.

berkanbir
31-10-2020, 11:25   |  #6  
berkanbir avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

İnsanlar hayat mücadelesi, geçim kaygısı, yoğun iş temposu arasında koşuştururken, kendilerini farkında olmadan çok stresli bir hayatın içine sürüklerler. Bu stresli yaşam bir süre sonra kişinin veriminin düşmesine ve hayattan zevk almamasına sebep olur. Fakat bazı insanlar bu stresli ortamdan bir parça da olsa uzaklaşmak, kafalarını boşaltmak için kendilerine yeni uğraşlar edinir. Hobi dediğimiz ve herkesin kişiliğine, zevkine göre değişen bu alışkanlıkların türü epey fazladır. Örneğin yaz ayları için uygun hobiler arasında yer alan; balık tutmak, dalış yapmak veya çiçek yetiştirmek bunlardan sadece birkaçıdır.

Şimdi size hobi çeşitleri arasında belki de en verimlisi, en güzeli ve en faydalı olanını anlatacağım. Kitap okumak! Evet, bu iki kelime içerisinde o kadar çok özellik barındırıyor ki saymakla bitmez. Daha çocukken, etrafımızdaki büyükler ve öğretmenlerimiz bize kitap okumamızı öğütlerler. Kitap okumanın faydalarından bahsederler. Bu nasihatlerin hiçbiri boş değildir. İstatistiklere bakıldığında kitap okuyan toplumların, okuma oranı düşük olanlara göre eğitim ve kültür seviyesinde çok ileride olduğu görülmektedir. Kavga, hırsızlık, anlaşmazlık gibi sorunların çoğu, kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş toplumlarda çok az rastlanmaktadır.

Kitap okumak alışkanlıkların ve bağımlılıkların en güzelidir. Kitap okumanın tadına varan, her gün az da olsa buna zaman ayıranlar, hayatında ve kişiliğinde olumlu değişikliklerin olduğunu gözlemleyebilir. Peki, kitap okumanın faydaları nelerdir? Şimdi gelin düzenli kitap okumanın insana kattığı olumlu değişimleri öğrenelim: https://paratic.com/kitap-okumanin-faydalari/

doğru mu samet
15-11-2020, 11:42   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 8
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2019

Gezen gören yaşayan biri olarak hayatı öğrensem de kitaplar bana hiç dahim olmadığım hayatların kapısını sonuna kadar açıyor o yüzden mükemmeller benim için