Çok özel bir Android cep!

CHIP Online
25-07-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Japon devinin piyasaya sürmeye hazırlandığı Android cebi, diğer ceplere pek benzemeyecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cok-ozel-bir-android-cep_34867.html

Japon teknoloji devi Fujitsu, yeni akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hedefinde ise özellikle teknolojik cihazları kullanmakta zorlanan yaşlı nüfusu var.


F12-D ismiyle çıkacak cihaz, Japon devinin Raku Raku adlı serisinin bir başka halkası olacak. "Raku Raku," "kullanımı kolay" anlamına geliyor ve ileri teknolojiyi yaşlılarla buluşturmayı planlıyor.


Fujitsu, kullanımı kolay olması açısından yeni cihazının arayüzünü Google'a tasarlatacak. İşletim sistemi olarak ise F12-D, Android'in özel olarak optimize edilecek bir sürümünü kullanacak.


Cihazın kullanıcı arayüzü, dokunmatik ekrana yapılan "yanlış dokunmaları" engelliyor. Örneğin ekranda herhangi bir simgeye dokunduğunuzda, o simge öne çıkacak ve ancak ikinci bir dokunuştan sonra o uygulamayı çalıştırabileceksiniz. Böylece yanlışlıkla yapılan dokunuşlar, kullanıcılara dert olmaktan çıkacak.


Bu yönüyle cihaz, RIM'in Blackberry Storm serisini andırıyor ancak bu tarz "tıklanabilir" dokunmatik ekranların piyasada fazla tutunamaması, şüphesiz şirketin bir handikapı olacak.


Teknoloji devi Ağustos ayında çıkarmayı düşündüğü yeni akıllı cihazını ilk etapta yalnızca Japonya'da piyasaya sürecek. F12-D'yi daha sonra yabancı ülkelere de pazarlamanın peşinde olan Fujitsu, böylelikle yaşlı ebeveynlerimizi nihayet teknolojiye alıştıracak gibi görünüyor.

Tüm Konu: Çok özel bir Android cep!

Kaynak: www.chip.com.tr