Comodo Time Machine'i kaldırdım, bilgisayarım öldü

kataruna
24-01-2010, 16:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Merhaba. Hp pavilion notebookum var. Bildiğiniz üzere hp laptopların sabit diskinde ayrı bir recovery bölümü var, ve sistem çökmesi durumunda bilgisayarı başlatırken tek tuşla fabrika ayarlarına geri götürme şansı veriyor. Ayrıca bilgisayarda Vista kurulu, ve vistanın yedekleme ve geri yükleme özelliği kullanılarak sistem istenilen bir tarihe geri götürülebilir. Ama recovery bölümü sadece fabrika ayarlarına geri götürdüğü için ve vistanın yedekleme ve geri yükleme aracı bazen sorunlarla karşılaşıp işlevini yerine getirmediği için geçenlerde ChipOnline'da tanıtılan COMODO Time Machine programını kurup kullanmaya başladım. Bu program sabit diski tüm dosyaları ve ayarlarıyla eski bir tarihe geri götürüyor.
 
Bugün farkettim ki COMODO'nun geri yükleme noktaları çok yer kaplıyor ve kaldırmaya karar verdim. Revouninstalleri çalıştırıp onunla kaldırmaya çalıştım. Hata verdi ama revo bütün kalıntıları silmeye çalıştı. Sonra geriye kalan diğer kalıntıların da silinmesi için bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer BİOS hata verdi: Disk Okuma Hatası Oluştu. Bu sefer HP'nin recovery bölümünü kullanıp format atmaya yeltendim ama aynı hatayı verdi: Disk Okuma Hatası Oluştu.
 
Birkaç defa denedikten sonra olmayınca internetten bir XP kopyası indirip CD'den bilgisayara kurmaya çalıştım. Bu sefer kurulum tamamlanmak üzereyken mavi ekran hatası veriyor. Virus olabilir denetleyin, yeni takılan sabit disk varsa kaldırın, sabit diski CHKDSK /F ile denetleyin falan gibi cümleler kurmuş. Ben bilgisayarın ne işletim sistemini açabiliyorum ne de MS-DOS'u BİOS'tayken nasıl çalıştıracağımı biliyorum. Bu işlemleri yapamam ki.
 
Hem microsoftun hem de HP'nin sitelerinden durumu araştırmaya çalıştım ama kafamı daha fazla karıştırmaktan başka bir işe yaramadı.
 
Acemi bir bilgisayar kullanıcısı olduğumu varsayarak bana ne yapabileceğimi yazarsanız çok memnun olacağım. Teşekkürler şimdiden.

chaos_control
28-01-2011, 15:09   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Benim de öyle olmuştu 3 gün önce format attım.
Benimkiside kaldırdım yeniden başlatın dedi tekrar başlattım baktım hata var  000002 gibi yazılar vardı sorunu bilmiyorum bilen varsa söylesin