Corning'ten safir ekranlara eleştiri!

CHIP Online
07-03-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gorilla Glass'ın üreticisi Corning'den yükselen bir ses, Apple'ın safir ekranına "çizik attı!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cor ... elestiri_45811.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Apple'ın iPhone 6'da safir kristal ekran teknolojisini kullanacağı dedikoduları, her geçen gün güçleniyor. Ancak bu iddialar, cep ekranlarının lideri Gorilla Glass'ın ilgisini uyandırmış durumda.


Gorilla Glass'ı üreten Corning'ten Tony Tripeny, bir Morgan Stanley Technology konferansı sırasında safirin dezavantajlarını saymaktan geri durmadı. Corning yöneticisi, safirin Gorilla Glass'tan 10 kat daha pahalı olduğunu ve 1.6 kat daha ağır olduğunu, aynı zamanda çevre dostu olmadığını ileri sürdü. Safirin saydamlığı konusunda da konuşan Tripeny, bu durumun ekranın görünürlüğünü azaltabileceğini veya pil ömrünü olumsuz etkileyebileceğini söyledi.


Tripeny'ye göre Gorilla Glass, safirden daha sağlam ve "2.5 kat daha fazla basıncı" kaldırabiliyor. Safir camı iPhone 5S'in TouchID sensöründe kullanan, iPhone 5, 5C ve 5S'in lensini korumak için safirden faydalanan Apple'ın bu sorunlardan haberi olsa gerek. Bu sene çıkması beklenen iPhone 6'nın safir ekranla gelip gelmeyeceği, fiyatının daha pahalı olup olmayacağı merak konusu.

Tüm Konu: Corning'ten safir ekranlara eleştiri!

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr