Cortana'lı Windows Phone 8.1 tanıtıldı!

CHIP Online
03-04-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesi nihayet tanıtıldı! İşte yeni Wndows Phone...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cor ... anitildi_46351.html

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Microsoft'un merakla beklenen Build 2014 geliştiriciler konferansı San Fransisco'da düzenlenirken, sürprizler de ardı ardına geldi. Microsoft'un katılacak her geliştiriciden 2.095 dolar aldığı konferansta herkes Microsoft'un sürprizler patlatacağını düşünüyordu ve haksız da çıkmadılar. Gözlerin özellikle çevrildiği Windows Phone 8.1 de, beklendiği gibi, bu gece tanıtıldı.


Microsoft'un şef başkan yardımcısı Joe Belfiore'nin tanıttığı Windows Phone 8.1'de ilk göze çarpan gelişme, Apple'ın Siri'sine rakip olacak sesli asistan Cortana oldu. Microsoft'un Halo oyunundaki sevilen yapay zeka karakteri Cortana'dan esinlenerek yaratılan Windows Phone 8.1 sesli asistanı, teknoloji dünyasında en çok merak edilen başlıklardan biriydi. Cortana, Bing arama motoruyla çalışıyor ve Windows Phone telefonlarının arama fonksiyonunun yerini alıyor.


Sunum sırasında yapılan demoda Cortana sayesinde telefonda hatırlatıcılar kurmak, SMS mesajlarını okumak, aranan ifadeleri bulmak gibi pek çok işlev gösterildi. Şu an için beta etiketiyle tanıtılan Cortana, Halo oyunlarında da olduğu gibi, aktris Jen Taylor tarafından seslendiriliyor. Bu yılın ikinci yarısında ABD, İngiltere ve Çin'e ulaşması beklenen Cortana için, biz ve diğer ülkeler 2015 yılının başını beklemek zorunda.



Tüm Konu: Cortana'lı Windows Phone 8.1 tanıtıldı!

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: www.chip.com.tr