[Çözüldü] Laptop ile BIOS'a girince donuyor

Red Luke
19-04-2020, 19:26   |  #1  
Red Luke avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Arkadaşlar benim Lenovo G50 30 Laptop'ım var. Ben birkaç ay öncesinde Ubuntu yüklemiştim. Windows'a ihtiyacım olduğu zaman içinde W8.1 yüklü olan başka bir HDD takıp, BIOS'tan W8.1'e göre ayarlayıp kullanıyordum. Sonraları başka dağıtımlar indirip kurmaya başladım fakat bir hafta önce Windows'a ihtiyacım olduğundan HDD'yi taktım, Novo Menu'ye girip BIOS seçeneğine gelip Enter'a bastım. BIOS'a girdiğimde yanıp sönen bir tireden başka bir şey göremedim. Dedim belki beklersem düzelir fakat 1 saat 2 saat derken düzelmedi. Forum forum dolaştım fakat bir sonuca ulaşamadım. Benden önce bu sorunu yaşayanlar olmuş fakat herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Sonra W7 kurayım dedim fakat no bootable hatası aldım. En son başlık açamaya karar verdim ve buradayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Konuyu önce başka bir foruma açtım oradan tık çıkmadı CHIP'in yardım edeceğini düşünüyorum

Son Düzenleme: Red Luke ~ 26 Mayıs 2020 14:11 Neden: Sorun Çözüldü
orhantatar
19-04-2020, 20:09   |  #2  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Laptop kablosunu ve pilini çıkarın. Güç düğmesini 15-20  saniye basılı tutun. Kaployu ve pili takıp tekrar deneyin. Sonuç alamazsanız tekrar yazın.

orhantatar bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
excel_mustafa
19-04-2020, 22:40   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bios çökmüş gibi görünüyor. ilk önce anakarttaki bios pilini çıkarıp tak. sonuç alamazsan hiçbir hdd veya ssd olmadan açıp girmeyi dene. linux u kurarken uefi modu açık olarak kurduysan uyuşmazlıktan dolayı bios çökmüş olabilir. güncel bios bulup usb ye yazdırıp biosu güncellemeyi dene.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Red Luke
26-05-2020, 14:37   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Biliyorum biraz geç bir cevap olacak ama... Her iki arkadaşada teşekkür ederim fakat iki çözümüde farklı yerlerde görüp denemiştim ve bir işe yaramamıştı. Bende biraz daha araştırıp bir çözüm bulamayınca bıraktım zaten uzun süre bahsettiğim PC ile işim olmadı. Bende bunu elden çıkartayım madem dedim ama malum türkiyede linux piyasası yok. Yani bu haliyle satamazdım bu yüzden harici bir diske WinToUSB ile W7 yazdım. Bu sefer çalıştı. E hailyle driverlarıda kurmam gerekiyordu. Üreticinin sayfasından tek tek driverları indirip kuruyordum ki bir BİOS UPDATE adında bir sekme gördüm belki bir işe yarar diye onuda kurdum. Hiç beklentimin olmamasına rağmen bilgisayarı kapatıp Novo tuşuyla açtım ve BIOS menü açıldı.

Not: Şimdi bazılarınız diyebilir adam zaten sana BIOS güncelle demiş aynısını yapmışsın. Ama benim PC laptop olduğu için öyle kolay kolay USB üzerinden BİOS güncelleyemiyorsun. Kaldı ki internette benim laptop ile uyumlu (USB'ye yazdırılabilir) BİOS bulunmuyor. Bu arada benim kullandığım setup BİOS'u baştan flashlıyordu sanırsam o yüzden düzeldi

İnşallah işinize yararda kurtulursunuz bu illetten.