Çözülemeyen bilgisayar problemim!

Solucankiz
25-02-2021, 23:28   |  #1  
Solucankiz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2021

Merhaba 1 ay önce durup dururken bilgisayarım kapandı hiçbir sıkıntısı yokken tekrardan açtığımda açıldı fakat bu sefer donuk kaldı power tuşundan kapatıp açınca ise lenovo ekranından sonra siyah ekranı geçemedim (lenovo v310 kullanıyorum) bilgisayarcıya götürdük ssd değişti ama donma sorununu çözemiyoruz deyip servise gönderdiler, anakart çatlak deyip tamir ettiler fakat yine aynı sıkıntıları yaşıyorum açıldığında donuyor tekrardan aç kapat yaptığımda ise hiçbir cevap alamıyorum yardım eden olursa çok sevinirim.

excel_mustafa
26-02-2021, 01:20   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,444 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

vucudundaki statik elektriği toprakladıktan sonra ramların slota giren bakır uçlarını silgiyle dikkatlice sil ve farklı şekillerde takarak çalıştır olmazsa farklı ramlarla dene. hdd, ssd, dvd rom, ve wifi kartını çıkarıp çalıştırarak donup donmadığını kontrol et. sonuç alamazsan anakart arızalıdır.

Nomander
28-02-2021, 15:43   |  #3  
Nomander avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2020

Garantisi devam ediyor mu onu anlayamadım fakat eğer var ise Tüketici Heyeti yolu ile ürünü iade edebilir veya değişim talep edebilirsiniz. Garantisi devam etmiyor ise yazdığınız problemin birden fazla sebebi olabilir. Eğer SSD değiştiği halde sorun devam ediyorsa ve laptopun anakartında çatlak yoksa (veya düzeltildiyse) başka parçalarda sorunu aramak icap ediyor. Laptopta gömülü ram ve ilave bir RAM yuvası mevcut. Eğer ilave RAM yuvasında RAM varsa onu çıkarıp deneyin. Bu işlemlerin hepsini yaparken bataryanın anakarta takılı olmadığından emin olun. Daha sonra kartta oksitlenme belirtileri var mı diye göz atabilirsiniz. Çiplerin, smdlerin yanlarında oksitlenme olabilir. %99.9 saflıkta izopropil alkol ile temizleyin ve tekrar deneyin. Laptop fazla ısınıyor olabilir işlemcinin termal macunu ve fanını kontrol edebilirsiniz. Görmeden bir şey demek zor lakin bunlar bakılabilecek noktalar. Bunlardan anlamıyorsanız bir teknik servise danışabilirsiniz. Zira mesuliyet size kalıyor bu hususta.

Son Düzenleme: Nomander ~ 28 Şubat 2021 15:44