Cpu O/C Sorunu Yardım Lütfen

Kaptanos
22-01-2009, 20:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Asus M2NPV-MX anakartım ve AMD Athlon X2 64 3800 2.0Ghz işlemcim var.

GTA IV için işlemci hızım yavaş olduğundan dolayı biostan manuel olarak hız aşırtma yaptım.

2.4Ghz hıza çıkardığımda biosta cpu derecesi 45-47 derece arasında oynuyordu sıcaklık olarak bir sorun yok fakat bilgisayarı açmaya çalıştığımda windows yazısı çıktıktan sonra biraz duruyor ve siyah ekran olup resetleniyor pc. Belki sıcaklık girerken artıyordur diye cpu fanını 800devirden 1200e çektim ama sorun yine aynı ne yapmalıyım.

Not: Normal soğutucu kullanıyorum. Ayrı bir soğutucu takmadım yani...

Benim aklıma power yetmiyor diye geldi

Snopy kasa ile gelen 400watt power var. 2600Xt ekran kartı

Son Düzenleme: Kaptanos ~ 22 Ocak 2009 20:32
Ahmet_79
22-01-2009, 20:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bunun bir çok nedeni olabilir, işlemci,soğutucu,ram,psu eğer sen psu dan şüpeleniyorsan başka bir psu ile denemen lazım ancak böyle anlarsın psu dan olup olmadığını, birde ramler reset attırabilir ramleri fazla yükseltme.

Kaptanos
23-01-2009, 00:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Ramlere hiç dokunuyorum. Sadece cpu artışı yapıyorum

Ahmet_79
23-01-2009, 01:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Kaptanos
Ramlere hiç dokunuyorum. Sadece cpu artışı yapı
İşlemciyi arttırınca ramlerde beraber çıkıyor o yüzden diyorum ramlere bak.

Kaptanos
23-01-2009, 02:22   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Bunu bilmiyordum. Aslında o/c ilk defa yaptım :)

Kaptanos
23-01-2009, 13:59   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Ahmet bugün ram voltajı 1,9 a çektim cpu şuan 2.3Ghzda stabil çalışıyor. Yavaş yavaş öğrenmeye başladım ama hız değeri arttıkça korkmayada başladım :) Yanarsa kötü. Fakat azar azar arttırıyorum o zaman sorun çıkmaz heralde değil mi

Kaptanos
23-01-2009, 14:35   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Nedenkimse yardım etmiyor...

Neyse ben yinede yaziyim belki biri cevap verir. 2.35e çektiğimde açılmadı ram hızını 800Mhze çıkardım bilgisayar bu sefer hiç açılmaı bios bile gelmedi pili söküp sıfırlamak zorunda kaldım. Daha fazla artmıyacak heralde eğer daha yüksek hızlara çıkaran arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum AMD ATHLON 64X2  3800+ 2.0Ghz

Ahmet_79
23-01-2009, 14:44   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

çok fazla zorlama amd ler nede olsa overclock'u pek sevmez birde 3d mark 06 varmı sende onunle bir test yap bakalım, cınebenchr10 yada orthos'da olabilir yoksa nette bi ara, sonra everest ile ısı değerlerini kontrol et yakmayasın ortalığı:)

Kaptanos
23-01-2009, 16:05   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Isı değerleri şimdilik iyi biraz zorladım ocyi sıda pek bir değişim olmuyor 2.3Ghz cuj oturdu. Şimdi ekran kartımı o/c yapmaya çalışıcam. Bilgisayar alamıyorum bari elimdekinin performansını azda olsa arttırıyım. Yalnız 8.2 sürümü kullanıyorum ATITOOL yükledim açmadı hata verdi tekrar deniyecem

Ahmet_79
23-01-2009, 17:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

riva tuner ile dene

Kaptanos
23-01-2009, 17:53   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Deneyelim :)

Hkd-44
26-01-2009, 00:31   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Buyuk ıhtımal Voltaj yeterli değildir herhalde yavas yavas artırarak yap ıslemcının voltajsız ne kadar cıktıgıne bak sonra cıkmadıgı anda yavas yavas voltaj verırısn ...