CPU %100 OLMA SORUNU

tly5
04-01-2009, 01:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

 

Arkadaşlar bilgisayarımın modeli sony vaio a617s

Bilgilenmek isteyenler burdan ulaşabilirler.
benim sorunum bilgisayarımın zamanı belli olmaksızın ve sık sık cpu nun %100 ü gostermesi.hangi program üzerindeyken olduğu hakkında söyleyemem çünkü o an bir oyun oynarken yavaşlama da olabiliyor internette gezinirken de olabiliyor.bilgisayarım normalde ing xp iletim sistemine sahip orjinal dvd si üzernden kurulumu yapmadım.türkçe xp yükledim ama driverleri sony nin sitesinden indirdim.bunlarda bir sorun yok.bazen çok rahat çalışıyorum.oyuna girdiğimde örneğin carbon oynarken ilk bi kaç dakika çok rahat oynuyorum ardından bir sğre sonra takılmalar başlıyor ve fan çok hızlı çalışıyor.bazen internetteyken de oluyor bu cpu nun %100 e ulaşması.sizce bu neden kaynaklanıyor.şimdiden teşekkür ederim.bu arada format at fanı temizle virüs vardır gibi klasik cevaplar vermeyin lütfen sadece bilgisi olanlar yanıtlatsın.çünkü bunlardan kaynaklanmadığına eminim.

Recep Baltaş
04-01-2009, 02:48   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Madem klasik cevaplar olmuyor o zaman:

Öncelikle Sony sitesindeki sürücüleri unutun. Onlar fil tarihinden kalmadır. İş her zaman başa düşer. Kendiniz tıpış tıpış arasınız üretici sitelerinden en son sürücüleri ve yüklersiniz.

Sorun belli bir süre sonra başlıyorsa nedeni ısınma olabilir.

Ekran kartlarında yer alan bir teknoloji, kart aşırı ısındığında kartın downclock/underlcock yapmasına neden olur.

İlk olarak yenilenmiş bir fan algoritması ihtimaline karşın BIOS güncellemesi yapın. Sonra da en son Cat. 8.12'yi yüyleyin -x700 e uyuyorsa tabii-. (Mobility Modder ile modladıktan sonra tabii ki -prof bir cevap istediğinze göre bunu rahatça yapabileceğinizi düşünyorum)


Düşük bir başka ihtimal ise sabit diskte sorun olmasıdır. Benzer bir sorun yine SONY marka bir dizüstüde başıma geldi fakat sizinki ile benzer özellikleri yoktu.

tly5
04-01-2009, 03:01   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

yardımınız için teşekkür ederim yanlız ben bunu kendimi pro biriymiş gibi göstermek için söylemedim bunu daha önce çok araştırdım ve klasik cvplara rastadığım ve bunlarla çözüme ulaşamadığım için oldu.
Cat 8.12 yi yükledim bugün onu da denedim fakat bir değişiklik olmadı.yine cpu oyunda bir süre sonra kasılmalar yaratıyor.
bios güncellemesi bende yapmak istiyorum fakat bu biraz riskli olduğu için ve çok da bilmediğim için tereddüt ediyorum bios versiyon tarihi 12.22.05 olarak görünüyor.eğer bana biosun nasıl update edeceğimi tarif edebilirseniz çok memnun olurum. mia nın sitesinden flash dosyasını indirdim fakat ne yapacağımı tam bilemediğimden dokunmadım.yardımınız için teşekkürler

Recep Baltaş
04-01-2009, 03:29   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

SONY Avrupa web sitesi şu anda çökmüş ve TR sitesinde de BIOS yok malesef.


MIA nedir?

tly5
04-01-2009, 11:27   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

AMI : American Megatrends Inc . ami yazdığım için özür dilerim
verdiğiniz linkteki dosyalarla driverları kurdum zaten.
ben donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum eğer bios update i nasıl yapabileceğimi anlatabilirseniz sevinirim.driver guide driverlarımın çoğunun eski olduğunu gösteriyor zaten.ama bu driverguide ücretli olduğu için bişey yapamıyorum.

malison
23-12-2010, 21:49   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

işlemci ısındığı için olabilir termal macunu değiştirmeyi dene