Cpu %100 ve virüs sorunu

IsengarD
14-12-2015, 17:50   |  #1  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

 

Merhaba, kısa bir süre önce yaşadığım problemi yeni atlatmışken şimdide bu sorun çıktı bilgisayarda, birbiriyle bağlantılı mı yoksa yeni bir virüs mü çözemedim.  öncelikle sistemimde ne olduğunu bulamadığım için taramalar yaptım, Kaspersky Internet Security 2015 kullanıyorum norml ve Güveni kipte tam tarama yaptırdım sorun bulamadı, malwarebyte, MRT, Windowsdefender programları ile de aynı işlemleri yaptırdım yine bir sorun bulamadılar.
ama bilgisayarı açtığım zaman yaklaşık 2 saat bazen 3 saat CPU kullanımı %100 oluyor hiçbir program yada dosya açıkdeğilken bile, kaynak görüntüleyicide Ağ bölümünde svchost'un bir adresle bağlantı kurduğunu farkettim, deploy.static.akamaitechnologies.com isminde çoğunlukla baş tarafında ip adresleride oluyor. ama ip adresleri 255.255 gibi değilde aralarında 255-255 gibi tire var. svchost dışında flashplayerupdateservices inde buraya bağlandığı görünüyor. internetten araştırdım ama Türkçe kaynak bulamadım yabancı sitelerde yazanlardan anladıım adarıyla bu adresin bir multicast olduğunu öğrendim ama benim multicastla bir işim olmaz bilgilerimi çok sayıa bilgisayara açan bu sorun nedir. yine bazı yabancı kaynaklarda bunun media dosyalarından kaynaklandığı yazıyordu benim ip adresimi ele geçirdiklerini falan yazanlar olmuş, video ya da jpg dosyalarına gizlenmiş br virüs ya da trojan olabilir mi bu, eğer öyle ise Jpg veya diğer resim formatlarındaki virüsleri ve avi. mpeg. v.s. video formtlarındaki virüsleri nasıl tesbit edebilir ve temizlerim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
2 hafta önce sisteme yeni format atmıştım o zaman antivirüsü yükledikten sonra sistem yedeği almıştım o yedeği tekrar kursam bu sorun çözülür mü yoksa tekrarlanır mı

Hijackthis ile log aldım birkaç sorun bulmuş skype programıyla ilgili genelde onları fixledim. sadece İnt. Explorer 11 de açık olduğunu bulmuş ama onun güncelemesini henüz yüklemedim.Cobofix ile de log aldım ama onun logundan anlamıyorum

bu sorun nedir ve nasıl çözülür yardımcı olurmusunuz.

orhantatar
14-12-2015, 18:51   |  #2  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
827 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

svchost exe. sürekli %100 çalışıyorsa yeniden kurulum  tavsiye ederim.

Ben başka türlü kurtulamadım.

Turhost