creative ses kartı driver sorun

İtacHi_
19-01-2008, 19:34   |  #1  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Arkadaşlar bende sbs live sound blaster 7.1 ses kartı var.Geçenelrde format attım.YEniden yükliim dedim.Ve şu sorunu verdi.

setup could any detect any sound blaster live!24-bit on your system

please ensure that your sound blaster hardware is properly installed before running this setup program

işte böle arkdaşalr bu soruna varmı bir çözümAğlıyor

nightsilver
19-01-2008, 19:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
455 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007
337

sanki buna benzer bır sorunla daha onceden karsılasmıssın https://www.chip.com.tr/forum/Hata-Veriyor_t35674.html dogrumu ?

Son Düzenleme: nightsilver ~ 19 Ocak 2008 19:51
uGuR.uK
19-01-2008, 20:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

donanımı bulamamış kurulum. kartın tam olarak oturdugundan emin ol, belki oynamıs olabilir, hatta cıkartıp bi tozunu topragını sil. ondan sonra yine olmassa oncelikle aygıt yoneticisine gel, orda bilinmeyen aygıt varmı yokmu bak(solundaki simgesi sarı soru işareti olur). yoksa Eylem menüsünden "Donanım değişikliklerini tara" de bide, belki öyle gorur. oda olmadı internetten en güncel sürücüleri indirip oyle kurmayı dene.

İtacHi_
19-01-2008, 20:20   |  #4  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

ewt daha önce de böyle bir konu açmıştımBeğendim

İtacHi_
19-01-2008, 20:26   |  #5  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

ya şimdi burda çoklu ortam ses denetleyicisi var.Ancak ben burdan otomatik yükleme yapmaya kalktığımda bu donanım güncelleştirilemiyor hatasını verdi.Yine cvp lazımAğlıyor

İtacHi_
20-01-2008, 08:39   |  #6  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Bide ses kartını çıkarıp taktım.Tam oturmuş gibi gözüküyor ancak ileri geri oynama yapıyor(işlemcim yüksek ısı yaptığından olayı anakart masanın üstünde kartları tutan sabileyici takılı değil).Off 2 günden beri ses yok böyle giderse pc yi camdan aşşağı atcam.

uGuR.uK
20-01-2008, 12:53   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
burakesan_1993
Bide ses kartını çıkarıp taktım.Tam oturmuş gibi gözüküyor ancak ileri geri oynama yapıyor(işlemcim yüksek ısı yaptığından olayı anakart masanın üstünde kartları tutan sabileyici takılı değil).Off 2 günden beri ses yok böyle giderse pc yi camdan aşşağı atcam.
kart yerine tam oturuosa o sabitleyiciye pek gerek olmaz, olmazda baba islemci cok ısınıo die süs eşyası gibi masada bırakılrmı ole ap acık. bari ucuzundan bi fan alda onu tak, sorada kasana sok hepsini. dedigim yontemlerlede kartı goremediysen, creative sitesinden en son sürüm sürücüleri indir onları calıstır belki gorur, yada bios'una gir son care; ordan anakart üzerindeki ses cıkıslarını pasifleştir(disable) mümkünse, "onboard sound" yada buna benzer bir secenek olmalı, onu disable yap ve ole bak. belki onun aktifligi ekstra ses kartını engelliyodur.