Crytek fena patladı...

CHIP Online
13-08-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Crytek CEO'su Cevat Yerli, oyun dünyasının 2 dev şirketine öyle şeyler söyledi ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/crytek-fena-patladi_35278.html

Oyun severler ve teknoloji dünyasını yakından takip eden teknoloji tutkunları olarak uzun süredir yeni Xbox ve PlayStation'nun çıkacağı günü bekliyoruz. Haklarında bolca dedikodu dönen bu iki cihaz, öyle görünüyor ki günümüzün en kaliteli grafik motoru tasarımcısı ve büyük başarılara imza atmış Crysis oyunun başında bulunanlardan Cevat Yerli'yi de kızdırmış durumda.


Crytek'in CEO'su Cevat Yerli, Microsoft ve Sony gibi oyun endüstrisinin ağır toplarından olan iki firmanın yeni konsollarını üretmekte geciktiklerini dile getirdi. Bir internet sitesine verdiği röportajda, konsolların piyasaya çıkmak için çok geciktiğine değinen Yerli, her geçen gün konsolların aleyhine işliyor dedi. Yerliye göre önü kesilemeyen bir hızla büyüyen tablet bilgisayar sektörü, yakın zamanda konsollar için ulaşılması imkansız bir noktaya gelecek.


Yerli, röportajda konu hakkında şu şekilde açıklama yaptı; "Tablet bilgisayarlar oyun endüstrisini büyük bir baskı altına almış durumda ve bir şekilde istediği yöne doğru yönlendirebiliyor. Yeni jenerasyon oyunculukta benim şahsi fikrim; topluca, yani multiplayer olarak oynanabilecek oyunların büyük bir paya sahip olacağı yönünde. Sanıyorum gün geçtikçe insanlar daha hızlı biten oyunlara yöneliyorlar bu da sezon bazlı oyunların gelecekte giderek artan bir talebe sahip olacağının bir göstergesi. Günümüzde kullandığımız "online" oyun teması, yakın zamanda içerisine "sosyal" ibaresini de ekleyecek."


Aynı zamanda Unreal Engine 4'e nazaran CyrENGINE'nin hala yapacak çok işi olduğuna değinen CEO, CryENGINE 3 ile henüz yapılmamış çok fazla şey olduğunu hatırlattı ve olası yeni bir grafik motoru üretmelerine herhangi bir gerek olmadığını söyledi.

Tüm Konu: Crytek fena patladı...

Kaynak: www.chip.com.tr