Crytek'ten Linux ve Steam OS'a tam destek!

CHIP Online
14-03-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun dünyasının önemli yapımcılarından Crytek'in Linux için yaptığı müthiş açıklama, haberimizde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cry ... m-destek_45943.html

Resimlerle: Crysis 3'ten müthiş görüntüler...

Video oyun dünyasında dengeleri değiştirebilecek bir haber, Türk asıllı Alman vatandaşları Yerli Kardeşler'in dünyaca ünlü oyun stüdyosu Crytek'ten geldi.


Konsolların video oyun dünyasını çok kısıtladığını ve konsollar nedeniyle daha gelişmiş oyunların karşımıza çıkamadığını sık sık dile getiren Yerli kardeşler, PC oyuncularını sevindirecek bir gelişmeye imza atarak, yeni nesil CryEngine'de Linux'a destek vereceklerini açıkladılar. Bu da Steam oyun dağıtım sisteminin duyurduğu Linux tabanlı oyun işletim sistemi Steam OS'a açık destek anlamına geliyor.


Yeni nesil CryEngine ile Homefront 2, Star Citizen, Evolve gibi, merakla beklenen oyunlar geliştiriliyor. Bunların arasındaki Star Citizen, ünlü video oyun yapımcısı Chris Roberts'da aynı Yerli Kardeşler gibi konsol oyunlarına açık açık savaş ilan etmiş ve video oyunların geleceğinin PC oyunlarında olduğunu savunan bir isim. Bu söylemle geliştirmeye başladığı "Sadece PC'de çalışacak" Star Citizen oyunu henüz piyasaya çıkmadan internetteki sosyal fonlamada 40 milyon dolar bağış toplayarak büyük bir başarıya imza atmış durumda. 


Crytek önümüzdeki hafta düzenlenecek Game Developers Conference'da CryEngine3'ün yeteneklerini sergileyecek. Linux desteğinin oyun motoruna nasıl bir avantaj kazandırdığını bu etkinlik sırasında görme şansını yakalayacağız.

Tüm Konu: Crytek'ten Linux ve Steam OS'a tam destek!

Resimlerle: Crysis 3'ten müthiş görüntüler...

Kaynak: www.chip.com.tr