CSS'te üst ve sol fixed'ken solun aşağı kayması

Serkan Sarp
27-09-2017, 11:39   |  #1  
Serkan Sarp avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Merhaba arkadaşlar.

Siteme önce bir header koydum. Bir de sol menü koydum. Yalnız sol menü içerikleri çoğaldıkça aşağı kayacak. Ana bölgede de soldan tıklanan kategorinin içeriği çıkacak. Yapı olarak aslında ekşisözlük gibi düşünebilirsiniz. Kaydırma çubuğunu kaydırdıkça sadece ana bölüm hareket etsin, sol ve üst sabit kalsın istiyordum.

Üstü fixed yaptım. Solu da fixed yaptım. Yalnız ana bölge (sağ) ve sol, üst'ün içine girdi. İkisine de margin-top verdim. Problemim çözüldü. (Bu arada CSS bir kısmını biliyorum)

Daha sonra solda çıkacak kaydırma çubuğunu inceltip rengiyle oynamak istedim ::webkit-'ler ile. Yaptım da. Nasıl göründüğünü görmek için sol bölgeye yazılar doldurup baktım, tam burada sorunum başladı. Kaydırma çubuğum solun üstüne verdiğim margin kadar aşağı kaymıştı. Altı görünmüyordu. Altındaki yazılar da görünmeyen bölgeye gitmişti.

Kaydırma çubuğunun stillerini kaldırdım. En standart haline getirip tekrar baktım. Yine durum aynı. Yani üst fixed, sol fixed, solda üstten margin var ama aşağı, görünmeye bölgeye gitmiş.

Kısacası, üst ve soluna fixed verdiğimiz, solunda da kendi başına kaydırma çubuğu koymak istediğimiz bir sitede (ki üst tarafın altına girmesin diye margin-top da veriyoruz) altının nasıl sitenin bittiği yerde bitmesini sağlarız? Teşekkür ederim. (Benim bunun için yazdığım kodlar aşağıdadır.)

div#ust{
position:fixed;
top:0px;
left:0px;
width:100%;
height:80px;
padding:0px;
}
div#sol{
position:fixed;
top:81px;
left:0px;
width:300px;
height:100%;
padding:5px;
overflow-y: auto;
}