"Çuvallayan" tahminler!

CHIP Online
10-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"iPhone'un hiç şansı yok"tan "makineli tüfek savaşı önler"e kadar, akıllara zarar tahminler içeride!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cuvallayan-tahminler_39071.html

Resimlerle: İnternet için en iyi 25 cep!

Teknolojiyle ilgili uç nokta tahminlerin genellikle doğru çıkmadığını önceki kehanetlere bakarak söylemek mümkün.


İnternet, sunduğu saydamlık ve sansürlenemezlik sayesinde zamanla insanlar arasında eşitliğe yol açıp adalette doruğa ulaşmamızı sağlayabilir mi? Hayır mı? Peki ya internette her şeyin bulunması, herhangi bir şey öğrenme ihtiyacını ortadan kaldırarak bizi akılsızlaştırabilir mi?


Bu soruların cevabını zaman verecek, ancak geçmişe bakarak ikisinin de doğru çıkmayacağını söyleyebiliriz. İşte dünyayı ayağa kaldıracağı veya yok edeceği düşünülen teknolojiler.


Makineli tüfekler savaşları imkansız kılacak


Makineli tüfeğin mucidi Hiram Maxim'e 1983'te silahının savaşları daha kötü hale getirip getirmeyeceği sorulmuştu. Maxim, "hayır, savaşları imkansız kılacak" dedi.


Birinci dünya savaşı, bu tahminin yanlış olduğunun ilk ispatlarından bir tanesiydi. Benzer şekilde, İngiliz yazar George Gissing ise benzer biçimde 1903'te "uçakların icadı, gelecekteki savaşları imkansız kılacak" demiş ancak hava savaşlarını kestirememişti.


Radyo dünyaya barış ve huzur getirecek


1912'de "Kablosuz çağ, savaşları imkansız ve saçma kılacak" diyen radyonun öncüsü Guglielmo Marconi'nin tahmini de doğru çıkmadı. Ancak Marconi'nin haklı olduğu bir yer de var: Savaşın 100 sene öncesinden az tolere edilmesinin bir nedeni de medya.


Tüm Konu: "Çuvallayan" tahminler!

Resimlerle: İnternet için en iyi 25 cep!

Kaynak: www.chip.com.tr