D yerel diskindeki masaüstü dosyaları silinmiyor

neutrino
03-09-2016, 00:04   |  #1  
neutrino avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Bilgisayarım Win8 bu yüzden onun içerik tasarımı üzerinden anlatacağım sıkıntımı.Bu bilgisayardan giriş yaptığımızda üstte bulunan masaüstü dosyasını D: yerel diskine taşımak istedim ve istediğime uygun bir cümle vardı. Lakin bu işlemi gerçekleştirdikten sonra istediğimin tam tersini yani D:'deki dosyalarımı masaüstüne aktardı ve ben bu dosyaların masaüstünde gözükmesini istemiyorum. Kısayol gibi duruyorlar ama D: dosyasına direkt bağlı oldukları için masaüstünden sildiğim taktirde D: diskinde de gözükmüyorlar. Kırmızı içine aldığım kısım normalde Masaüstü olarak adlandırılmıştı fakat şimdi D: diye gözüküyor ve ben masaüstünden kaldırmak konusunda endişeliyim, kalıcı olarak kaldırdığımda hepsiningitmesinden dolayı. Yardım edebilir misiniz?

Son Düzenleme: neutrino ~ 03 Eylül 2016 00:18 Neden: Resim eklenmemiş
padisah
03-09-2016, 15:37   |  #2  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Masaüstü klasörünün amacı masaüstündekileri göstermek ve depolamaktır. Elbette oraya dosya attığınızda bu dosya masaüstünde gözükür. Tam tersi olarak masaüstünde olan bir dosyada orada gözükür. O klasör masaüstünde gördüklerinizin depolandığı temel klasördür.

D diskinde kendinize masaüstü veya başka bir isimde bir klasör açıp dosyalarınızı oraya depolarsanız masaüstünde gözükmeyecektir.