Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun

CHIP Online
12-11-2008, 16:23   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online, daha güvenli ve daha hızlı bir ağa sahip olmanın yollarını açıklıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Daha ... ahip-olun_9320.html

Bilgisayarların aynı ağda birbirlerini görebilmesinin en kolay ve temel yöntemi, Ethernet kartıyla iki bilgisayarı birbirine bağlamaktır. En az iki bilgisayardan oluşan yerel ağ, onlarca bilgisayarı da birbirine bağlayabilir.

İkiden fazla bilgisayarın birbirine bağlanması söz konusu değilse, Ethernet kartı dışında herhangi bir donanıma ihtiyaç duyulmaz. Ancak ikiden fazla PC'nin aynı ağda olması bekleniyorsa, bu durumda hub bağlantısının gerekliliği ortaya çıkar.

İnternet bağlantısının paylaşımı

Eğer şu an hala Windows XP yüklü bir sistem kullanıyorsanız ve genişbant bir internete sahipseniz, ikinci bir bilgisayarın da aynı bağlantıdan faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için temel olarak bir network hub'u kullanmanız ve Windows'un Internet Bağlantı Paylaşımı (ICS) fonksiyonunu aktive etmeniz gerekiyor.

Genişbant sürücülerinizi yüklediğinizde, sisteminiz aynı anda ICS'inizi de ayarlamış olabilir. Kontrol paneline girin ve burada Ağ bağlantıları(Network connections) kısmına girin. Eğer ICS'iniz ayarlanmışsa, bağlantınızın paylaşımda olduğunu fark edeceksiniz.

ICS'i ayarlamak için genişbant bağlantınızın üzerinde çift tıklayın ve Durum kısmına girin. Buradan 'Özellikler'e tıklayın ve açılan yeni pencereden Gelişmiş sekmesine girin. Buradan 'Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın İnternet bağlantısı yoluyla bağlansın'ı işaretleyin ve Tamam'a basın. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Tüm konu: Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İnternet bağlantınızı başka bilgisayarlarla paylaşıyor musunuz?