Daha sebebini bulamadığımız internet yavaşlaması?

mehmetasik008
12-10-2008, 14:46   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

 

Arkadaşlar,bi arkadaşımın interneti inanılmaz yavaşlamış  hatta google haricinde biçok siteye bile giremiyoruz beklemekten.Ben problemi çözmek için birtakım adımlar izledim ;
1-)İlk olarak hattını kontrol ettim.Yani laptopumu evine götürüp,internetini kendi bilgisayarımda test ettim.Gayet hızlı bir şekilde internete bağlanabildim.Anlaşılan problem bilgisayarda.
2-)Bilgisayara yeniden XP yi kurdum ve sorun hala devam ediyor...
3-)Sonra depo olan sabitdiskini de silip biçimlendirdik ve tekrar XP yi kurduk ama nasılsa problem hala devam ediyor...

Benim bilgisayar bilgim fazla değil ancak bukadar elimden geliyor.Eğer çözüm önerisinde  bulunup da yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler!

DaRWeLL
12-10-2008, 14:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Türkiyedesiniz ve türk telekom kullanıyorsunuz.işte sorun bu ttelekomun ta kendisi..çogu kişide oluyordur bu zamansız yavaşlamalar.beklemekten başka çareniz yok. 440375 yardım hattınıda arayabilirsiniz ama ilgileneceklerini sanmıyorum..sorun bilgisayarınızda değil yani boşuna uğraşmayın aletle.

mehmetasik008
12-10-2008, 18:45   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Fakat benim bilgisayarımda internet sorunsuz şekilde çalışıyor.Problem arkadaşın bilgisayarda devam ediyor.

mehmetasik008
12-10-2008, 18:47   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

yani demek istediğim aynı hat  sadece onun bilgisayarda problem yaratıyor.Ayrıca Telekom santrali problemin kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyorlar!..

ReFeRaNSs
12-10-2008, 18:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

ethernet driverini güncelleyin, anakartta da bir problem olabilir, ethernet girişine bişiler olmuş olabilir... bir yerden ethernet kartı bulabilirseniz onunla deneyiniz  şimdilik aklıma gelenler bunlar

mehmetasik008
14-10-2008, 14:00   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Evet parçaları söküp takınca problem kendiliğinden düzeldi.Tek problem toz gibi gözüküyordu temizledik bitti.Ama böyle çözüleceğini 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi!Yardımınız için teşekkürler!