Daha sorunsuz,daha pratik,daha kişisel bir VİSTA !

nonpasaran
21-09-2009, 16:05   |  #1  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Çoğunuzun bildiği gibi Nisan ayında Daha hızlı daha atak ve daha uyumlu bir Vista adında bir makaleyi Chip Online forumlarında yayınlamıştım.Ve yaklaşık 7 aydır da bu makale için uğraşıyorum.Bu makalenin altyapısını hazırlayabilmek için 300'e yakın makale yazdım.

Neden bu kadar mesai harcadım?

Pek çok sebebi var.Ama en önemli sebebi yeterli Türkçe kaynak olmayışı.Bir problemle karşılaştığınızda ve bunu Google'da aradığınızda genellikle olan şu;
Binlerce sonuç çıkıyor ve tıkladığınızda görüyorsunuz ki belki 5 sene evvel adamın biri birşey yazmış ve tıkladığınız bütün bağlantılar bunun kopyala-yapıştır'ı.İlk yazan yanlış yazmışsa hepsi yanlış.Doğru bile olsa güncellenmemiş vs.

Bu yüzden anadili İngilizce olan insanlar için internet gerçek bir nimet ve sonsuz bilgi kaynağı iken İngilizce bilmeyen insanlar için özellikle söz konusu bilgisayar ise tam bir veri çöplüğüne dönüşüyor.Üyesi olduğum CHİP Online benzeri bir kaç yabacı forum daha var ve orada üzülerek görüyorum ki yabancı bilgisayar kullanıcılarının genel bilgi düzeyi bizden maalesef çok daha fazla.Bunun da tek sebebi dediğim gibi internetteki gerçek bilginin çok büyük bir oranının onların anadilinde yazılmış olması.

İlk başladığımda -hatta forumda bir iki defa yazmıştım- 2-3 haftada bitireceğimi düşünüyordum.Ama araştırdıkça yenileri çıktı ve süreç 7 ayı buldu.Hala daha yazamadığım yüze yakın makale var fakat gördüm ki yazmakla bitmeyecek ve benim 2-3 hafta yılı geçecek.Ayrıca bayramdan sonra uzun bir süre(6 ay kadar)forumda olamayacağım.Bu yüzden artık yeter dedim.Yazamadığım makaleleri de yazdıkça bu makaleye ekleyeceğim.
Yazdığım yazıların çok büyük bir oranı ciddi Windows platformlarından,Windows geliştiricilerinin kişisel bloglarından ve Microsof'un makalelerinden tarfımca tercüme edilmiş ve yazılmıştır.Tek bir kelimesi bile alıntı değildir ve kesinlikle tek bir kelimesinde bile kopyala-yapıştır yapılmamıştır.Ayrıca kullandığım işletim sisteminin(Home premium)ve bilgisayar donanımımın elverdiği ölçüde bütün makalelerde ki öneriler tarfımdan denemiş ve makul bir süre kararlılığı test edildikten sonra yazıya dökülmüştür.Makalelerin çok büyük çoğunluğu Windows 7'ye uyumludur.

Resimlerin büyük çoğunluğunun dili İngilizce.Bunun sebebi ekran görüntülerini kendim almam ve bunları upload etmem bir yazıyı yazmak için harcadığım süreyi 2 hatta 3 katına çıkaracaktı.Bu yüzden bulduğum hazır resimleri kullandım.Bu konuda hoşgörünüze sığınıyorum.

Uzun zamandır forumda devam eden XP-Vista çekişmesini,insanların takım tutar gibi bir işletim sistemini savunmasını takip ediyorum.Şu anda ben de Windows 7 RC kullanıyorum ve pek çok insan da Windows 7'yi baz alarak Vista'yı kötülüyor.Haddim olmayarak bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum;

Hiç bir zaman herhangi bir işletim sisteminin fanatiği olmadım.Ama Vista ya yapılan haksızlıkları da anlamakta zorlanıyorum.Windows Vista microsoft'un şimdiye kadar çıkardığı en kararlı ve en güvenli işletim sistemidir.Kendi alanında devrim yaratmıştır.Windows 7 ise Vista'nın bu sapasağlam temellerine öylesine oturtulmuştur ki  istenilseydi çok rahatlıkla bir servis paketi olabilirdi.Zaten sürüm numarasına bakarsanız bunu görebilirsiniz.Bu yüzden Vista'yı kötülerken o çok beğenilen Windows 7'nin Vista ile 99.9 aynı kodlara ve kayıt defterine sahip olduğunu unutmayın.O anda bulunduğunuz ruh hali tam da Microsoft'un pazarlama stratejisini oturtuğu temeldir..Vista'nın bence şanssızlığı ilk çıktığında piyasada ki bilgisayar konfigürasyonları Vista için yeterli değildi.Örneğin o tarihlerde ki en güçlü işemci şu andaki sıradan bir işlemcinin yarı performansına ulaşamıyor.Ben sanılanın aksine şu anda piyasada 1000 $ civarı satılan sistemlere sahip olan çoğu kullanıcının 100 küsur $ vererek Windows 7'ye geçeceğine inanmıyorum.Herkesin görüşüne saygım olduğunu belirterek bu konuyu kendi adıma noktalıyorum.

Sonuç olarak Bu makaleyi etraflıca inceleyen insanların Vista'nın çalışma prensiplerini,kayıt defterinin nasıl Vista'yı yönettiğini çok daha iyi anlayacağına inanıyorum.Bu mesaiyi harcarken istedim ki okuyan her bilgisayar kullanıcısının hemen sık kullanılanlarına tereddüt etmeden ekleyeceği bir yazı olsun ve mümkün olduğunca fazla insan yarlansın.Umarım başarmışımdır.
 





VİSTA:Genel


Başlangıç onarımı nedir?:Başlangıç Onarımı, Windows'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.


Chkdsk (Chkdsk.exe), birimlerdeki sorunları denetleyen bir komut satırı aracıdır. Araç hata bulursa onarmaya çalışır. Örneğin, Chkdsk aracı bozuk bölüm, kayıp küme, çapraz bağlanmış dosya ve dizin hatalarına ilişkin sorunları onarabilir.

sfc /(System File Checker)  sistem dosyalarının değiştirilip değiştirilmediğini veya hasar görüp görmediğini kontrol eden gerektiğinde bunu onarmaya çalışan bir sistem aracıdır.Bu makalede bu aracı kontrol etmek için kullanılabilen komutları ve ne işe yaradıklarını göreceğiz.


Vista "Dosya yedekleme sihirbazı"  sadece kendi belirlediği dosya tiplerini yedeklemenize olanak sağlar.Örneğin resimlerim kategorisini seçebilirsiniz fakat sadece resimlerim klasörü altında ki bir klasörü yedeklemek istediğinizde veya orada bulunan dosya tipleri dışında bir dosyayı yedeklemek istediğinizde bunu yapamazsınız.Bu yazıda bunu nasıl yapabileceğinizi göstermeye çalışacağım.


Windows disk temizleme aracı normalde sizin windows arayüzünden çalıştırdığınızda gördüğünüz seçeneklerden çok daha seçeneğe sahiptir.Alttaki adımları uygulayarak bu gizli seçeneklere ulaşabilir ve diskinizde daha kapsamlı bir temizlik yapabilirsiniz.


 Shell komutları bilgisarınızdaki bulması zor klasörler ve işlevleri bulma açısından kolaylık sağlar.Bu komutlardan yüzlercesi olmasına karşın ben bir fikir oluşturması açısından bir kısmını aldım


Vista'da bazı zorunlu hallerde kullanılmak üzere gizlenmiş bir yönetici hesabı vardır.Bu hesap varsayılan olarak bir şifreye sahip değildir.Bu bir yandan güvenlik açığı oluştururken diğer yandan bu hesaba şifre vermek şifrenin unutulduğu durumlarda bazı kurtarma seçeneklerini imkansız hale getirebilir...


Vista Business, Ultimate veya  Enterprise versiyonlarından birini kullanıyorsanız Vista  size bir şifreleme hizmeti sunar.Bu hizmet ile şifrelediğiniz bilgilere ulaşabilmeniz için ilk şifreleme hizmetini kullanmaya başladığınızda bir sertifika oluşturulur.Bu sertifikayı kaybetmeniz durumunda bir daha şifrelediğiniz bilgilere ulaşamazsınız.


Eğer dilerseniz sürücü yükleme esnasında Vista nın geri yükleme noktası oluşturmasını devre dışı bırakabilirsiniz.


Eğer dilerseniz program yükleme esnasında Vista nın geri yükleme noktası oluşturmasını devre dışı bırakabilirsiniz.


64 bit bir işletim sistemi kurmak istiyorsunuz fakat işlemcinizin 64 bit mimarisini destekleyip desteklemediğini bilmiyorsunuz.


Windows Vista DirectX 10 ile beraber gelir.Fakat SP1 den sonra Vista nın DirectX sürümü 10.1 oldu.Ama gelin görün ki Başlat menüsüne  dxdiag yazarak ulaşabileceğiniz DirectX Tanı aracı bu sürümü hala 10 olarak gösteriyor


Bazen kaldırdığınız bir programın simgesi hala bildirim alanında kalır ve bir türlü silemezsiniz.



KİŞİSELLEŞTİRME





Vista'da varsayılan kullanıcı klasörleri(Belgeler,Resimler vs.) gayet güzel yeşilimsi bir renge sahipken sizin burada oluşturduğunuz klasörler aptalca sarı bir renge sahip olur.E tabii ki bunu da düzeltebilirsiniz.


Eğer isterseniz görev çubuğundaki butonları tıpkı Windows 7 deki gibi ikonlar ile değiştirebilirsiniz. 


Windows mobility center varsayılan olarak sadece notebook larda ve tablet pc lerde etkindir.Eğer dilerseniz bunu masaüstü bilgisayarınızda da etkinleştirebilirsiniz.


Vista da dosyalar resim içeriyorsa bu resimlerden bir kısmı ön izleme olarak gösterilir.Bu resimleri ise Vista seçer.Eğer bir klasörde önizleme de özellikle bir resmin gösterilmesini istiyorsanız bunu belirleyebilirsiniz.


Eğer dilerseniz oturum açma ekranı açılmadan önce görüntülenecek herhangi bir mesaj oluşturabilirsiniz...


PRATİK





Bu makalede bir yönetici hesabı için UAC yi kapatmadan UAC uyarılarını nasıl devre dışı bırakabileceğiniz anlatılacaktır.


Bildiğiniz gibi sık kullandığımız uygulamaları üzerine sağ tıklayıp "Başlat menüsüne tuttur" diyerek Başlat menüsüne tutturabiliyor ve kolay erişim sağlayabiliyoruz.Fakat Vista ve Xp de (varsayılan olarak)  klasörler için bu mümkün değil.


Bu yazıda size bilgisayarınızdaki klasörlere erişmenin çok kolay bir yolunu göstereceğim.Belki de çoğunuz Vista ve Windows 7'de olan bu basit ve kullanışlı özelliği daha önce nasıl farkedemediğinize şaşıracaksınız.


Eğer isterseniz Oturum açma ve kapama-Kapatma esnasında görüntülenen "Kapatılıyor","Oturum açılıyor" ve "Oturum kapatılıyor iletilerini yapılan işlemleri gösterecek şekilde yapılandırabilirsiniz.


Vista'da varsayılan olarak birden fazla dosyayı seçmek için Ctrl tuşuna basılı tutup sileceğimiz,taşıyacağımız,kopyalayacağımız vs. dosyaları seçeriz.Oysa bunun çok daha kolay ve pek fazla bilinmeyen bir yolu daha vardır:Onay kutularını kullanmak.


Eğer Vista'nın kurulduğu diskte yer sorunu yaşıyorsanız kişisel klasörlerinizi başka bir yere taşıyabilirsiniz.Bu klasörlere yine aynı şekilde erişebileceksiniz fakat adresi Örn. C: olmayacak ta D: olacak.Böylece C: sürücünüzden yer kazanabileceksiniz.


Eğer dilerseniz bir diski yada bölüntüsünü kendi kullanıcı isminiz altında ki bir klasöre bağlayabilir ve bu diski veya bölüntüyü kendi hesabınız altında boş bir klasör gibi kullanabilirsiniz.  


Vista da kullandığınız her parolanın 42 günlük geçerliliği vardır.14 gün kala uyarı almaya başlarsınız.Ve 42 gün sonunda parolanızı değiştirmezseniz hesabınız kilitlenebilir.Normalde Vista Business ve Ultimate versiyonlarında bu ayarlanabilir fakat alttaki adımları uygulayarak bütün versiyonlarda bunu kaldırabilir veya ayarlayabilirsiniz.

PERFORMANS




SAĞ TUŞ MENÜSÜ(Contex menu)



KISAYOLLAR





Sık kullandığınız programlar arasında UAC'ye(Kullanıcı Hesabı Denetimi) takılan çoksa Örn:Ccleaner,kayıt defteri,Awc,TuneUp vs. gibi bunların kısayollarını UAC'denetimine takılmayacak şekilde yapılandırabilir ve hem güvenliğinizden ödün vermemiş olur hemde can sıkıcı UAC onaylarından kurtulmuş olursunuz.


Dilerseniz fonksiyonel bir İnternet explorer kısayolu oluşturabilir ve İnternet explorer'ı kısayolundan yönetebilirsiniz.


Bir sebepten dolayı Aero özelliğiniz açık olduğu halde pencereler arası geçiş çalışmıyor olabilir ve siz açmak isteyebilirsiniz veya çalışıyorsa kapatmak isteyebilirsiniz.


SORUNLAR





Vista yı her hangi bir sebepten dolayı açamıyorsunuz.Fakat önemli kişisel verilerinizi kurtarmak istiyorsunuz.Size bunun bir USB bellek vasıtasıyla nasıl mümkün olabileceğini göstermeye çalışacağım.


Eğer oturum açtığınızda "Kullanıcı hesabınız yüklenemediğinden profiliniz geçici profille yüklendi.Oturumu kapattığınızda yaptığınız bütün değişiklikler silinecek" Mealinde bir uyarı aldıysanız alttaki adımları deneyebilirsiniz.


Oturum açmaya çalıştığınızda "Kullanıcı profili yükleme  hizmeti hizmeti kullanıcı profilinizi yükleyemiyor" gibi bir hata alıyorsunuz ve hesabınıza ulaşamıyorsunuz.Daha fazla bilgi için: Microsoft Yardım ve Destek: KB947215


Çogunuzun başına gelmiştir:Bilgisayar açılışta mavi ekran verir ancak sistem kendini otomatik olarak kapattığı için hata mesajını okuyupta çözümünü araştıramazsınız.Bir arkadaşımın sistem açılışında mavi ekranın fotoğrafını yakalayabilmek için nasıl sistemi defalarca yeniden başlattığını hatırladıkça hala gülümserim.Oysa bunu basitçe halledebilirsiniz.


Çok nadir görünen bir hata olsa da karşılaşan arkadaşlara yardımcı olması açısından yazmayı uygun buldum.


Eğer ikonlarınız düzgün görüntülenmiyorsa İkon önbelleği ni yeniden oluşturarak bunların düzgün görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.


Normalde bir windows gezgini penceresi açtığınızda Ctrl tuşuna basılı tutarak birden fazla dosyayı silmek,taşımak,kopyalamak vs. için seçebilirsiniz.


Eğer kişisel klasörlerinizden (Belgeler,Resimler,Müzik vs.) biri veya bir kaçı kayıpsa alttaki adımları uygulayıp yeniden oluşturabilirsiniz.


Eğer adresi doğru yazdığınıza  ve bağlanmak istediğiniz sitenin çalıştığına  emin olduğunuz halde siteye bağlanamıyorsanız DNS önbelleğini temizlemeniz sorununuzu çözebilir.


Sistemde yaptıpınız değişikliklerden sonra alttaki resimde gördüğünüz yeniden başlatmayı öneren bir bilgi penceresi açılır.Eğer bir daha bunu gösterme kutusuna tik attıysanız bir daha açılmaz.Bunu geri getirebilmek için alttaki adımları uygulamalısınız.


Bir programı kaldırırken Windows "Bu programı kaldırmak istediğinizden eminmisiniz?" diye sorar.Eğer "Gelecekte bu uyarıyı gösterme" kutucuğuna tik attıysanız bu onay penceresi artık gösterilmez.Eğer onay penceresinin tekrar çıkmasını istiyorsanız bu adımları uygulamalısınız.


Bilgisayarınızı her açtığınızda  görev çubuğunda "Yazdırılmayı bekleyen dosyalarınız var" bilgilendirme balonu çıkıyor.





GÜVENLİK







Eğer bilgisayarınızı başka kullanıcılar ile paylaşıyorsanız ve bunlar da yönetici hesabına sahipseler bütün kişisel dosyalarınıza windows gezginini kullanarak erişebilirler.


İleri düzey bilgisayar kullanıcıları bazen sahipliği Vista tarafından bu sistem dosyalarını korumak üzere TrustedInstaller'e verilmiş dosyaların sahipliğini almak zorunda kalabilirler.Bu durumda işiniz bittikten sonra bu dosyaların sahipliğini tekrar TrustedInstaller'e vermek kesinlikle gereklidir.


Bu işlem ile seçtiğiniz bir veya daha fazla  hdd ye tüm erişimi  engelleyebilirsiniz.Bu işlemi yaptığınızda Windows gezgininde bu hdd içeriğini ağaç olarak açabileceksiniz fakat dosyaları açamayacak ve herhangi bir şey kaydedemeyeceksiniz.


Eğer dilerseniz bilgisayarınızda ki bir hdd yi veya bölüntüsünü görünmez hale getirebilirsiniz.  


 Eğer dilerseniz güvenlik veya başka bir sebeple bir hesabı gizleyebilirsiniz.Gizlerseniz bu hesap oturum açma ekranında,ebeveyn denetimlerinde ve kullanıcı hesaplarında görünmez.Fakat başka bir yönetici hesabı Windows gezgini ni kullanarak bu hesaba ait klasörlere erişebilir.


Güvenlik sebebiyle kayıt defterine erişimi kaldırmak isteyebilirsiniz.Veya kayıt defterini açamıyorsunuz.Açmak istediğinizde alttaki hata mesajını alıyorsunuz.


Bu işlem iş yerlerinde sistem yöneticileri için kullanışlı olabilir.Bu yöntemi kullanarak çalışanların gizli klasörlere erişimini iptal edebilir ve bunların üzerinde istenmeyen değişiklikler yapmalarını engelleyebilirsiniz.  


Eğer isterseniz bir dosyaya en son ne zaman erişildiğini anlayabilirsiniz.Vista'da bu varsayılan olarak devre dışıdır.


Bu ayarı yaparak oturum açma ekranının görünmesi için   CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basma zorunluluğu getirebilirsiniz.Bu sizi sahte oturum açma ekranına yönlendirerek parolanızı ele geçirmek isteyebilecek Virus veya Spyware saldırılarından koruyabilir.


Eğer dilerseniz Kullanıcı hesabı denetimini(UAC) tamamen kapatabilirsiniz.Fakat bunun bilgisayar güvenliğinizi ciddi anlamda tehlikeye atabileceğini unutmayın.


Eğer dilerseniz bir kullanıcının parolasını değiştirmesini engelleyebilirsiniz.Bu işverenler veya anne babalar için kullanışlı olabilir.Normalde Vista da varsayılan olarak her kulanıcı kendi parolasını değiştirebilir.


Eğer dilerseniz tıpkı eski windows sürümlerinde olduğu gibi oturum açarken hem kullanıcı adının hem parolanın girilmesini sağlayabilirsiniz.


Eğer UAC yi kapattıysanız güvenlik merkezi uyarıları can sıkıcı olablir.Bu uyarıları dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.







AĞ ve İNTERNET





İnternet Explorer 8 ile birden fazla hesaba sahip olduğunuz hizmetlerde (Hotmail, Google, Gmail, Twitter, Yahoo vs.)eş zamanlı olarak oturum açabilirsiniz.


Bu ipucunu Youtube'da bir video da gördüm.1 milyon kez daha hızlı bir Firefox vaad ediyor ama tabii ki bu mümkün değil.Benim anladığım kadarıyla hem kendi bant genişliğinizi hem de bağlanmak istediğiniz sitenin bant genişliğini mümkün olduğunca daha fazla kullanmaya yönelik bir optimizasyon.Bunu da daha fazla tünel açarak yapıyor.Ben Firefox kullanmadığım için denemedim.Deneyen olur ve sonuçları paylaşırsa sevinirim.Eğer isterseniz orjinal Video yu alttaki linkten izleyebilirsiniz.  






PROGRAMLAR ve ÖZELLİKLERİ




Çoğumuz bilgisayarmızla ilgili bilgiye ihtiyacımız olduğunda Everest programını kullanıyoruz.Everest işini iyi yapan bir program fakat hem ücretli hem de kurulum gerektiriyor.Eğer ücretsiz ve kurulum istemeyen bir program isterseniz buyrun WinAudit'e.Ayrıca araç bilinen bütün Windows sürümlerinde çalışıyor!


Vista'nın bildiğiniz gibi kendi CD/DVD yazma aracı vardır.Çoğu kişi gibi sizde disk yakmak için 3. parti yazılımlar kullanıyorsanız, hem disk yakarken Vista aracının açılan pencereleri sinir bozucu olabilir hem de bunun açık kalması gereksiz olacaktır.



EBEVEYN DENETİMLERİ





Çocuklarınızın bilgisayar kullanımını Vista da ebeveyn denetimlerini kullanarak kontrol altına alabilirsiniz.Buna girebilecekleri siteler,oynayabilecekleri oyunlar ve bilgisayar başında ne kadar vakit geçirebilecekleri dahildir.Her ne kadar tersi mümkün olsa da genellikle ebeveynler bilgisayar kullanımı konusunda acemi,kontrol altına almak istedikleri çocukları ise daha bilgili olmaktadır.Bilgisayar konusunda çok fazla bilgisi olmayan ebeveynler için konu mümkün olduğu kadar basit bir dille anlatılacaktır.


Son Düzenleme: nonpasaran ~ 25 Şubat 2010 11:06
nonpasaran bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
gokhan38
21-09-2009, 16:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

ellerin kolların dert görmesin arkadaşım cok faydalı ve  yararlı bilgiler oturup caba gösterip bizlere faydalı olacak bu makaleyi hazırladıgın icin cok teşşkekür ederim devamını getiririsin inşallah.

farukdgn
21-09-2009, 17:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,219 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

çok teşekkürler okumaya başlıyorum :)

Feel Good
21-09-2009, 17:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Harika, tek kelimeyle harika. Müthiş bir kaynak olmuş. Makalenin başında koyu olarak yazdığın yerlerin hepsine tek tek katılıyorum. Çok doğru düşünüyorsun.
Doğal olarak makalenin hepsini okumak zor olacak. Ama biraz göz gezdirdim. Gerçekten uğraştığın kadar olmuş. Hemen beğendiğim konulara ekliyorum. Göz kırpma Vaktim olduğunca okuyacağıma emin olabilirsin. =)
Not: Devamını tabiki bekliyorum... =)

ismet35
21-09-2009, 19:29   |  #5  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Abi senin daha önceden olan makalenin hepsini yapmıştım, daha hızlı,atak vista'yı..ve bütün blog'unu okumuştum neredeyse hepsini..Çoğunuda uygulamştım,şimdi bu konularını inceliyorum,gerçekten bir uzmansın abi,teşekkürler...

melen
21-09-2009, 20:10   |  #6  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Oooo... Nonparasan?! Yine döktürmişsünüz.
Recep Baltaş'ın bu konuyu sabit konulara alması gerekiyor. :)

OSMAN BAĞÇEVAN
22-09-2009, 03:54   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

harbiden süper olmuş : )

dlkysn
22-09-2009, 11:09   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

daha hepsini okumadım ama içerik olarak çok iyi. verdiğin bilgilere teşekkürler. vistayı imdiye kadar anlamamış olanlar belki biraz daha iyi anlarlar.eline koluna sağlık.

OSMAN KALKAN
22-09-2009, 12:42   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

kardeşim çok güzelsiniz .  çok faydalı bilgileri bizler için zahmet çekmiş yazmışsınız elleriniz kollarınız klavyeniz bilgisayarınız fareniz sabit diskiniz ..........  vs.  dert görmesin çok iyi bir makale olmuş.

Kaya Erdoğdu
22-09-2009, 13:31   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Gerçekten Bu Kadar Emek Verip Yazmışsınız Ellerinize Kollarınıza Sağlık

stalone
22-09-2009, 22:52   |  #11  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

allah razı olsun kardeş....sabit konulara alınmalı....

net24
22-09-2009, 22:58   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Süper makale olmuş.Sağol.
 

Alıntı: HP-Tubos Melen  
Oooo... Nonparasan?! Yine döktürmişsünüz.
Recep Baltaş'ın bu konuyu sabit konulara alması gerekiyor. :)
 
Bencede konu sabitlenmeli Vista'ya ilk geçenler için özellikle çok iyi olur.

Süleyman.
22-09-2009, 23:01   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Vay vay hocam. Elinize sağlık. Yine çok emek çekerek bir kılavuz hazırlamışsınız.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 22 Eylül 2009 23:02
Mustafa@PC
23-09-2009, 23:28   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Vista hatta Windows 7 ile ilgili çoğu sorun veya sorulara ilaç gibi bir rehber. Çoğunu inceledim...
 
Elinize, emeğinize sağlık. Teşekkürler...

OSMAN BAĞÇEVAN
24-09-2009, 04:42   |  #15  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

konu da sabitlenmiş hayırlı olsun bakalım :)

afd92
26-09-2009, 00:31   |  #16  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

çok teşekkürler

hacici
26-09-2009, 11:55   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Eline Sağlık!!!Çok Güzel Olmuş...

Umut_Pardus
26-09-2009, 21:22   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Allah razı olsun senden bence de bu konu sabit konulara alınmalı burdaki herkese söylüyorum çekinmeden uygulayabilirsiniz şahsen ben denedim oldu.ayrıca yazan üyeye de başarılar...

Son Düzenleme: Umut_Pardus ~ 26 Eylül 2009 21:24
nonpasaran
27-09-2009, 17:26   |  #19  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Yorum yapan herkese  çok teşekkürlerGülümseme

cool_cat
01-10-2009, 17:32   |  #20  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

harika.. Çok teşekkürler.

vuslat07
16-11-2009, 15:51   |  #21  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

15 gün öncesine kadar Win7 kullanıyordum. En son win7 Enterprese Kullandım. Daha süre bitimine 35 gün varken hatalar vermeye başladı.
Orjinal Vistama geri döndüm.
Sizin bu açıklamalarınızdan kendime uygun olanları uyguladıktan sonra süper oldu.
Eline Koluna Aklına sağlık.
Birde şu win7 de alışmış olduğumuz gözümüze hoş gelen görselliği başarabilsek  Özellikle Media Player 12 yi Vistaya uygulaya bilsek çok hoş olacak.
                                         T E Ş E K K Ü R L E R
 

world_pc
16-11-2009, 23:42   |  #22  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: gokhan38  
ellerin kolların dert görmesin arkadaşım cok faydalı ve  yararlı bilgiler oturup caba gösterip bizlere faydalı olacak bu makaleyi hazırladıgın icin cok teşşkekür ederim devamını getiririsin inşallah.
Aynen bu bilgiler iş görür...

mustafa2526
17-11-2009, 00:45   |  #23  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

BRAVO!!!!!!!!!!!!!!Başka söze gerek yok!

seckin_kaya
25-11-2009, 19:32   |  #24  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,065 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

teşekkürler

world_pc
29-11-2009, 14:15   |  #25  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Güzel paylaşım olmuş.... Forum seninle gurur duyuyor...