"Daha yeni başlıyoruz!"

CHIP Online
11-02-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8 satışları eleştiri konusu olsa da, Microsoft, bu sözlerle adeta meydan okudu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/daha-yeni-basliyoruz_38542.html

Resimlerle: En iyi 64 bit Windows yazılımları

Microsoft'un satış rakamları konusunda her defasında eleştirilen işletim sistemi Windows 8, piyasayı domine etmeye hazırlanıyor. En azından şirketin pazarlama sorumlusu Tami Reller, Windows 8'in mevcut pazara yeni yeni ısındığını iddia ediyor.


İşletim sisteminin rakiplerince "yetersiz" bulunan satış rakamlarını, Windows 8'li tabletlerin henüz piyasaya çıkmasına bağlayan Teller iddialı konuştu: "Windows 8, yeni nesil cihazlar için geliştirilmiş bir işletim sistemi. Ve o cihazlar da piyasaya yavaş yavaş çıkmaya başladı. Kimsenin şüphesi olmasın, Windows 8 daha yeni başlıyor."


Geçtiğimiz hafta Microsoft, Windows 8'in şimdiye dek 60 milyon lisanslı kopya sattığını açıklamıştı. Windows 7'nin bu rakama üç aydan daha uzun bir sürede ulaştığını düşünürsek, bu Windows 8 için ortalama bir başlangıç sayılabilir. Ancak gerçek kulanım rakamlarına bakarsak, Windows 8 henüz Windows 7 ve Vista'yı geride bırakabilmiş değil. Dolayısıyla Windows 8'in 60 milyon satması, piyasada 60 milyon Windows 8'li cihaz bulunduğu anlamına gelmiyor.


Reller, her şeye rağmen yeni işletim sistemlerinden oldukça umutlu. Windows 8'in sadece PC değil; dokunmatik cihazlar için de geliştirdiğini belirten Reller, dokunmatik cihazların piyasaya çıkmasıyla birlikte, Windows 8'in satış rakamlarında da doğrudan bir artış yaşanacağını belirtti.

Tüm Konu: "Daha yeni başlıyoruz!"

Resimlerle: En iyi 64 bit Windows yazılımları

Kaynak: www.chip.com.tr