Danube ve Nile ile yeni "AMD Vision"

CHIP Online
23-05-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD iki yeni dizüstü platformu ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Merak edilen her şey içeride

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/danu ... d-vision_20081.html


Resimlerle: Metro 2033 ve DirectX11!

AMD'nin yeni dizüstü platformu Danube'nin çekirdeği Phenom II serisinin üç ve dört çekirdekli işlemcilerinden oluşuyor. AMD, daha alt sınıf olan Nile platformunu da yanına alarak şu sıralar dizüstü piyasasında Intel'i zorlamanın hazırlığı içerisinde. Ve bu konuda şansı da oldukça yüksek.

AMD bugüne kadar dizüstü pazarında kendini çok fazla gösterememişti. Intel'in Centrino ve Calpella platformlarının mavi üstünlüğüne karşı AMD'nin yeşil etiketi neredeyse yoktu denilebilir. Ve nihayet bu farkı kapatmak için AMD'den "Danube" ve "Nile" (Tuna & Nil) kod adlı yepyeni iki dizüstü platformu geliyor. AMD resmi olarak bu iki yeni platformu "Vision" adı altında bir araya getirdi. İlerleyen haftalarda Acer, Dell, HP ve Asus'un bu yeni platformlarla donatılmış dizüstü bilgisayarlarını görmek mümkün olacak.

AMD, Vision serisinde Intel'in Calpella platformu gibi yüksek hıza, turbo moduna ve güç tasarrufuna odaklanmıyor. Aksine çok çekirdekli işlemcilere, güçlü grafik yongalarına ve dual grafik modu gibi ayarlanabilir grafik yongalarına ağırlık veriyor. Zaten AMD güç yönetim tekniklerini baz alan yepyeni bir yonga geliştirmişti ve bunu ultra mobil platform "Nile" ile kullanacak. Makalemizin devamında bu iki yeni dizüstü platformu hakkında tüm ayrıntıları görebilir, Danube için ilk değerlendirmeleri inceleyebilirsiniz.

Tüm konu: Danube ve Nile ile yeni "AMD Vision"

İzleyin: Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Resimlerle: Metro 2033 ve DirectX11!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce AMD bu yeni platformlarla başarı sağlayabilir mi?