davnlod problemi...

habudiyar
28-04-2006, 13:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

merhaba arkadaşlar, bir problemim var ki tabiri caizse bana kafayı yedirecek neredeyse;
pikatel marka 4 portlu modemimiz var, internet bağlantımız 256 sınırsız adsl...
hangi makineden olursa olsun farketmiyor; rapidshare, megaupload gibi yerlerden davnlod yaparken bir müddet sonra davnlod duruyor ama görüntü olarak davnlod devam ediyormuş gibi, alttaki bağlantı göstergesinde de zaten hareket yok, zaten bir müddet sonra yükleme zamanı aşıldı diye uyarı çıkıyor ve haliyle o zamana kadar yapmış olduğum bütün davnlodlar uçup gidiyor, getrayt vb. programlarla da bunlar indirelemediği için temelli bir kâbus oldu bu konu..buyutunu tam kestiremediğim bir şekilde mesela mp3 yüklerken problem çıkmıyor genelde ama boyut büyüdükçe, mesela 10mb'ı geçince bir noktada duruyor, 100mb'lık bir dosya indirirken mesela %50-%40-%70 yani farklılıklar olabiliyor yükleme duruyor...
Ancak limewire vb. programlarla davnlod yaparken hiç problem yok, onlarla boyut ne olursa olsun davnlod yapabiliyorum.
Bu konuyu birçok bilgisine güvendiğim insanlarla paylaştım ama bir çözüme ulaşamadık. Bilgisine güvenen arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...

Zofunlar
01-05-2006, 12:33   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Aynı sorun arasıra bendede oluyor. Bunun donanım yada yazılım hatasıyla bir ilgisi yok. Örnek 100 mb lik bir dosya indiriyorsun. limewire vs gibi programlardan da download yapıyorsun. Diğer programlarda problem çıkmaz çünkü onlar dosyayı bağlantı koptuktan sonra download a tekrar devam edebilir. Ama İE maalesef böyle değil. Serverla olan en küçük bir kopmada vs gibi nedenlerde bütün downloadın boşuna gider.
Yani dosya ne kadar hızlı gelirse senin için o kadar iyi. Ya download manager kullan yada ie den bir şey çekerken hiçbir indirme işlemi yapmaki bağlantıda problem olmadan dosya gelsin. Ben bunu kendim denedim. Bende 90 mb lik dosya çekerken başka programlardan da indirme işlemleri yapıyordum fakat %60 %50 de hata veriyordu. Aynı dosyayı hiç bir indirme işlemi yapmadan denedim ve dosya sorunsuzca geldi.
Sonuç olarak ie nin yarım kalan dosyayı devam ettirme gibi bir özelliği olmadığı için ie den büyük dosya çekerken diğer programlardan hiç bir indirme işlemi yapma.

habudiyar
01-05-2006, 21:29   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Zofunlar arkadaşım, öncelikle ilgine teşekkür ederim. Ama malesef, meselâ rapidshare'den dosya indirirken herhangi bir davnlod yöneticisi(getright, flashget, internet download mananer vb.) kullanamıyorsun, buna izin vermiyor ki, keşke izin verse de bunlardan biri yardımı ile hızlıca yükleyebilsek...

Mdg
02-05-2006, 17:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
258 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

rapidshare download manager'a izin verir  kullanmayı bilmek lazım sadece
ayrıca rapidget diye kendi manager'ı var
bahsettiğin şey iexplorer'daki devamlılık hatası belli  bir herden  sonra aradaki herhangi bi router hata yaparsa  bu sorunla karşılaşırsın ama  default file transfer  programları  devam ve yenileme  gibi özellikler  barındırmadığı için download'lar çatlayabiliyor.
yani hata telekomun hatası
Ayrıca ingilizce  kelimeleri neden düzgün yazmıyorsun

Zofunlar
02-05-2006, 23:57   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Rapidshare in download menejer programları desteklememesinin nedeni bazı programların çalıştırmak istememesi. Bazı programlarda direk rapid linkini yapiştırıp dosyayı indiriyodun rapid bunu engellemek için resim indirme başlattı. Bu programlarda kutuya yazı yazamadığı için indiremiyor. Sebebi bu ayrıca olabilir davland da yazabilirsin ÖNEMLİ OLAN BİLMEMEK DEĞİL ÖĞRENMEMEK !

habudiyar
08-05-2006, 15:47   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Mdg ve Zofunlar arkadaşlarım, ilginize teşekkür ederim.