Dayanıklı SSD arayanlara

CHIP Online
04-09-2012, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kingston'un yeni SSD sürücüleri, sunduğu yüksek dayanıklılık ve kapasiteleri ile dikkat çekiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dayanikli-ssd-arayanlara_35710.html

Kinston Technology Company'nin flash bellek teknolojisi alanında uzman şirketi Kingston Digital, Inc., kurumlara yönelik geliştirdiği yeni katı hal disk (SSD) sürücü modeli SSDNow E100 SSD'nin duyurusunu yaptı. Sabit disk teknolojisinde bir dönüm noktası olan E100 SSD, kurumların hacimli veri yönetimi ve sanallaştırma girişimlerinde ihtiyaç duydukları yüksek performansı kendilerine sağlıyor. Yeni Kingston E100, çok sayıda sabit diskin (HDD) bulunduğu sistem ortamlarında, küçük boyutları ve yüksek kapasiteleri ile çok daha az yer tutarken, müşterinin mevcut donanımı üzerindeki SSD sürücülerine göre 10 kata varan dayanıklılık ve güvenilirlilik geliştirmeleri ile geliyor.


Günümüzde devasa ölçekli data setlerinin analizini yapabilmek ve üzerlerinde çalışan geniş sanal sistemlerin performans ve işletim ihtiyaçlarına yanıt vermek zorunda olan sunucular kapasitelerini giderek daha fazla zorluyor. Yeni nesil E100 SSD, kullandığımız klasik sabit disklere (HDD) göre üzerindeki muazzam veri girdi/çıktı (IOPS) teknolojisi ile işlem darboğazlarını, bilgisayar gecikmelerini ve fiziksel sistem kısıtlarını şaşırtıcı oranda azaltıyor.


Kısa bir süre önce yapılmış olan sanallaştırılmış veritabanı performans testinde Kingston'ın kurumsal SSD teknolojisi, geleneksel HDD'lerle karşılaştırılırken, inceleme, "kendi kasasında altı SSD taşıyan bir sunucunun, harici bir kasada 24 HDD çalıştıran sunucuya oranla toplam veritabanı performansında yüzde 91,8 gibi çarpıcı bir artış kaydettiğini" ortaya koydu.  Tüketilen enerjisi konusunda ise "sistem bekleme durumunda ve üzerindeki veritabanı yükleri çalışır haldeyken, Kingston SSD'lerin, HDD'lere oranla yüzde 51,0 oranında daha az enerji tükettikleri ve wat başına performans artışının ise yüzde 184,2 gibi çok şaşırtıcı bir oranda gerçekleştiği" anlaşıldı.


"Dünya çapında firmalar, güvenilirlik ve performans noktasında Kingston sunucu belleklerine her geçen gün daha fazla güveniyor" diyen Kingston SSD işi yöneticisi Ariel Perez, "Büyük ölçekli verinin ve sanallaştırılmış ortamların yönetiminde şirketlere bu özellikleri sunan SSDNow E100 kurumsal SSD'yi tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu sürücümüzün yüksek IOPS değerlerinin (işlenen verinin girdi/çıktı hızı) yanı sıra dayanıklılık ve sağlamlığı, onu, özellikle 7/24 kritik iş uygulamaları çalıştıran veri merkezlerinin entegre bir bileşeni haline getiriyor".


Kurumsal kategoride sunulan SSDNow E100 SSD, şimdi 100, 200 ve 400 GB kapasitelerle üretilip pazara sunuluyor. Üç yıllık garantiye sahip ve ücretsiz teknik destekle geliyor.

Tüm Konu: Dayanıklı SSD arayanlara

Kaynak: www.chip.com.tr

Kapalı Hesap (223846)
04-09-2012, 12:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Birde fiyatları çok uçuk noktalar da olmasa süper olacak.