Dedektör Çeşitleri ve Kullanımı

RabiaKus
20-10-2018, 23:07   |  #1  
RabiaKus avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Yer altına gönderilen sinyaller neticesinde yer altında olan metalleri, defineleri veya çeşitli madenleri tanıyan cihazlara dedektör denir. Bu cihazlar özellikle son 20 yılda oldukça teknolojik gelişmelere sahne oldu ve fazlasıyla modifikasyonlar geçirdi. Bu geçirdiği modifikasyonların en büyüğü elbette sinyal kalitelerinin yükselmesi, malzeme kalitelerinin artması ve özellikle son yıllarda internet ile başlayan bilgi çağına ayak uydurmasıdır. Detaylı araştırmalar ve ihtiyaçlar doğrultusunda kişinin en iyi dedektör seçimi yapması zor olmayacaktır. Çoğu detektörün çalışma prensibi farklı olmakta ve kategorilerine göre değişkenlik göstermektedir. Kimi cihazlar yer altında sadece değerli metal arayabilir, kimi cihazlar da define amaçlarıyla kullanılabilir, kimi de suyun altında çalışabilir. Bazı değerli metal arayan dedektör modelleri yağmurlu ortamda kullanılmazken, bazıları suyun altında da arama yapabilir. Son olarak bazı cihazlar yerin altında 3D dedektör özelliğiyle daha iyi arama yapabilirken, bazıları klasik şekillerde aramalar yapabilir. Bu gibi farklılıklar bilindiği takdirde en iyi şekilde cihaz seçimi de yapılabilir.

Dedektör türleri içerisinde farklı farklı modellerin olmasının nedeni bu alanlara özel çalışma prensiplerinin olmasıdır. Bu alanlara yoğunlaşan cihazların olması en doğru seçenektir. Bu farklılıkların temel sebebi amaca uygun daha iyi performans sergilemesidir. Elektromanyetik sinyallerin kalitesi de modele göre de değişiklik göstermektedir. Cihazlar genel olarak lityum pil ve bataryalar vasıtasıyla çalışmaktadır. Bataryaların şarjları da aynı şekilde hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Metal dedektör çeşitleri altın, gümüş ve bronz gibi değerli madenlerin çoğunu 3D dedektör kullanımı neticesinde de bulunabilmektedir. Derinlik seviyelerine uygun model seçimi sonucu arama yapıldığında rahatlıkla metaller bulunabilir.

Özellikle bilinçsizce kullanım nedeniyle elektromanyetik sinyaller insan sağlığına zarar verebilmektedir. En sık şekilde rastlanan durumlar eklem ağrıları, hızlı kilo kayıpları, yüksek tansiyon vb. durumlardır. Sektörde öncü olarak faaliyet gösteren genel olarak kullanıcılarını bilgilendirmek ve sağlıklı bir şekilde dedektör kullanımını da teşvik etmektedir. Kullanıcıların istekleri analiz edilerek, hangi türden detektör seçecekleri konusunda da yardımcı olunmaktadır. Derin dedektör mü yoksa daha derinliğe fazla inmeyen ancak daha kaliteli sinyal alan cihazların seçimi konusunda firma olarak yardımcı bilgiler edinmek mümkündür.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 26 Ekim 2018 01:57 Neden: