Dedektör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Bilgili_Bey
12-08-2018, 23:18   |  #1  
Bilgili_Bey avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Dedektör toprağın altında bulunan metallerin tespiti için kullanılan cihazdır. İstediğiniz bölgeye elektromanyetik dalgaları ileterek, yer altında göremediğiniz metal çeşitlerini bulmanızı sağlar. Metallerin enerjisini tespit etmek için radyo sinyalleri gönderir. Geriye dönen dalgalar ile çarpma şiddetinin, ebat ve derinliğinin hesabını yapar.

Piyasada bu şekilde çalışan dedektör çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitlilik göstermesinin sebebi farklı ortamlara uyum sağlayacak mekanizmaya sahip olmalarıdır. Bu yüzden aranan maden, metal ya da benzeri madde türüne göre seçim yapılmalı ve cihazların kullanımında bilinçli olunmalıdır.

Bilinçli Dedektör Kullanımı

Dedektör kullanırken bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar aşağıdaki gibidir.


  • Hemen hemen her türlü cihazlar lityum pil ve şarj edilebilir batarya ile çalışır.
  • Bu tür cihazlar toprağın altına sinyal göndermekte ve geri sinyal almaktadır. Fakat yüksek gerilime sahip alanlar cihazları bozabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sinyalleri doğru kontrol etmek ve yanlış yönlendirilmekten kaçınmaktır.
  • Yapacağınız arama alanının derinliğine uygun başlık değişimi yapmanız gerekebilir. Başlık büyüklüğü ve derinlik hesaplaması arasında doğru orantı olduğu bilinmektedir.
  • Derinlik hesaplaması ayarları için cihazın dijital ekran menüsünden de ayarlarınızı doğru yapmanız gerekmektedir.
  • Menü ayarlarından makineye hedef belirtilmelidir. Tüm metaller, altın parçaları ve tekli metal paraları bulmak için ayrı mod ve cihaz modelleri bulunmaktadır. Bu ayarları yaparak çivi gibi istenmeyen demirler için cihazın tepki vermemesini sağlayabilirsiniz. Altın arama için ise geliştirilmiş özel cihazlar vardır.
  • Menü ayarlarını yaptıktan sonra bulunan hedefe göre dedektör tepki verir. Sesli veya görüntülü tepki veren çeşitlerde cihaz türleri vardır.
  • Kullanımda dikkat edilmesi gereken durumlar arasında hava durumu ve arazi yapısı da önem taşır. Bu etkenlere dikkat ederek cihaz seçimi arananı bulmak ve başarıya ulaşmak için çok önemlidir.
  • En iyi dedektör size ve araziye en uygun olandır. Bu sebeple cihaz seçiminde yağıştan etkilenmeyecek hata su altında bile arama yapabileceğiniz türler tercihiniz olmalıdır.

Doğru Dedektör Seçimi

Aranan hedef türüne ve yaptığınız işe en uygun cihaz sizin için en iyi dedektör olacaktır. Ses, arama ve zemin ayarlarının yeterliliği alacağınız cihazlarla doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır. Birçok araziye ve hava durumuna uyum sağlayacak hatta su altında 5 metreye kadar arama yapma olanağı sağlayacak bir ürün istiyorsanız makrodedektor.com sitesinden işinize ve bütçenize uygun ürün ve dedektör fiyatları bulabilirsiniz.

Son Düzenleme: Bilgili_Bey ~ 12 Ağustos 2018 23:23 Neden: