Deep Freeze oLayı YArdım edenin elleinden öPecem..

moonbaba
06-04-2006, 19:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

help arkadas makinaya deep freeze full 5.20 kurmuş ayı resimli kalkmıo güvenli kipte sılemedım sifre kabul etmio exe yi tekrar çalıştırdımda ise DEEP FREEZE ENTERPRISE MUST BE DİSABLED BİFORE ANY İNSTALL/ UNSTILL CAN PROCEED dioooo imdat

emrozdmr
06-04-2006, 19:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

aklıma format atmaktan başka bi çare gelmio:D

make-believe
06-04-2006, 20:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Arkadaşım aynı sorunu yaşayanlar aşağıda bu yazılımı nasıl kaldırdığını anlatmış, lütfen sabırla oku ve uygula:

kontrol panelinde boot thawed on next (1) veya boot thawed işaretlendikten sonra bilgisayar yeniden başlatılmalı ve setup yeniden çalıştırılmalıdır.uninstall seçeneği çıkacaktır.

program kaldırılırken kontrol paneli açılır 1234 şifresi yazılır ve deep freeze pasif hale getirilip yeniden başlatılır pc!sonrasında programın kurulum setup dosyası çalıştırılıp uninstal denilir ve ileri uninstall denerek işlem sonlandırılır.pc tekrar yeniden başladığında program sisteminizden kalkmış olur.


DeepFreeze nedir?
DeepFreeze HyperTechnologies tarafından geliştirilmiş, bilgisayarınızın her açılmasında kurulduğu andan itibaren geçerli olan ayarlarla çalışmasını sağlayan bir programdır. Daha çok internet cafe tarzı yerlerde müşterilerin bilgisayarlara yazılımsal olarak zarar verilmesini engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Deepfreeze kurulu bir makinede yaptığınız tüm değişiklerin (program kurma, belge kaydetme, dosya silme, duvar kağıdını değiİtirme.. vs.) yaşam süresi sadece bilgisayarınızı kapatıp açma süresi kadar olacaktır. Bilgisayarınız her açıldığında deepfreeze’i kurduğunuz günkü gibi olacaktır. Yani bir önceki kullanımda kurduğunuz tüm programlar silinmiş, üzerine ekleme yapıp kaydettiğiniz belge eklemelerden arındırılmış, sildiğiniz dosyalar hatta format attığınız sürücünüzün içeriği geri gelmiş, beğenerek seçtiğiniz duvar kağıdınız değişmiş olacak. Ve bunlar olurken siz elinizdeki sıcak kahveyi büyük bir keyifle yudumluyor olacaksınız. “Peki ama bilgisayarımda değişiklikler yapmam gerekirse” diye düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda DeepFreeze’i devre dışı bırakarak istediğiniz değişikliği yapabilir ve DeepFreeze’i tekrar çalıştırdığınızda o andan sonra bu değişikliklerin etkin olmasını sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak DeepFreeze kullanarak sanal bir sürücü oluşturabilir veya hali hazırda varolan (örn: D sürücüsü) sürücünüzü koruma dışı bırakarak deepfreeze çalışsa dahi buraya istediğiniz şekilde müdahale etme (dosya ekleme/silme) hakkına sahip olabilirsiniz DeepFreeze Kurulum ve Ayarları DeepFreeze programının işletim sistemine ve yönetim düzeyine bağlı olarak birkaç farklı sürümü bulunmaktadır. Bu yazıda Windows XP için olan Professional sürümünün kurulum ve ayarlarının anlatıldığını söylemekte fayda var. DeepFreeze kurulum bakımından diğer programlarla aynı.

Kurulumu:
Kurulum paketine çift tıklıyor ve lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra gelen tüm pencereleri “Next” diyerek geçiyoruz. Yaptığımız kurulum aslında DeepFreeze’in kendisine ait olmayıp DeepFreeze’i bir çok bakımdan özelleştirmemizi sağlayan DeepFreeze Administrator programına ait. Başlat->TümProgramlar->Farconis->Deep Freeze Enterprise->DeepFreeze Administrator kısa yolunu kullanarak programı çalıştırıyoruz. Kullanımı gayet kolay bu program sayesinde sistemimizi kontrol altında tutacak asıl DeepFreeze programının ayarlarını yapacak ve kurulum paketini oluşturacağız.

Ayarlar:
DeepFreeze Administrator’ı ilk olarak çalıştırdığımızda bizim dışımızdaki kullanıcıların ulaşamaması için bir şifre isteyecek. Bizim belirleyeceğimiz en az 8 haneli harf veya rakamdan oluşan şifreyi girdikten sonra “OK” düğmesine tıklayalım Welcome -Start Here – Configuration One Time Passwords seçeneklerinin bulunduğu ekran karşımıza gelecek.

Welcome ve Start Here:
Program ve kullanımı hakkında açıklamaları içeren birer bölüm. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar buradan program hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirler. Kendi arasında altı kategoriye ayrılan Configuration bölümü ise hayati önem taşımakta ve oluşturacağımız DeepFreeze programının hangi şartlarda koruma sağlayacağına dair ayarları içermekte.

Configuration / Passwords:
Daha önce belirttiğim gibi DeepFreeze programını kurduktan sonra zaman zaman sisteminizde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bu durumda programı durdurmanız, değişiklikleri yaptıktan sonra ise tekrar çalıştırmanız gerekecektir. Bu işlem ancak CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuş kombinasyonu ile sağlansa da güvenlik açısından birde şifre ile korunmaktadır. Configuration / Passwords bölümü sayesinde bu şifreyi ve erişim denetimini belirleyebilirsiniz. Yapmamız gereken Enable PW kutucuğunu işaretleyerek Password kısmına bir şifre yazmak.

Configuration / Forzen Driver:
Bazı durumlarda bilgisayarınızdaki sürücülerin birini veya bir kaçını koruma dışında bırakmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmamız gerek Freze All Fixed Drives kutucuğundaki işareti kaldırarak altta aktif olan sürücü harflerinden sadece korunmasını istediğimiz sürücülerin işaretli olmasını sağlamak.

Configuration / Restart-Shutdown:
Bilgisayarımızın belli gün ve saatlerde, hatta açıldıktan belli bir süre sonra kapanmasını veya yeniden başlamasını isteyebiliriz. Bu durumda Enable Restart/ Shutdown… kutucuğunu işaretleyip Gün,Saat ve yapılmasını istediğimiz işlemi seçmemiz yeterli olacaktır.

Configuration / Maintenance:
Bazı gün ve saatlerde (örn: Pazar günleri 09:00-12:00 arası bilgisayarların bakım günü) DeepFreeze’in devre dışı kalmasını sağlayabiliriz. Bunu daha sonra elle yapmak tek bir bilgisayar için zor olmasa da bir çok bilgisayar için zahmetli olabilir.

Maintenance:
HyperTechnologies bunu düşünmüş olsa gerek programa Maintenance bölümünü eklemiş. Programı devre dışı bırakmak için Enabled Maintenance Schedule kutucuğunu işaretleyerek gün ve saat belirtmemiz yeterli olacaktır.

Configuration / TawSpace:
Programın en can alıcı noktalarından biri. Tek bir sürücünüz var (Örn: C ve bazı dosyalarınız sürekli değişiyor. (Örn:Belgelerim Klasöründeki Word dosyaları) Her seferinde DeepFreeze devre dışı bırakmak hem zaman hem de iş gücü bakımından kayıp. Ama bilgisayarınızın korumaya ihtiyacı var. Bu durumda TawSpace bölümü imdadınıza yetişiyor. C: sürücüsü üzerinde sanal bir sürücü yaratarak bu alanın koruma dışı kalmasını sağlıyor. 16 ile 2047 MB arasında istediğiniz boyutta oluşturabileceğiniz bu sanal sürücüye ayrıca istediğiniz bir harfi atamanız mümkün. Bunun için Include a TawSpace kutucuğunu işaretleyerek sürücü harfini ve Mb cinsinden ayırmak istediğiniz miktarı belirtmeniz yeterli.

Configuration / MiscOptions:
Geldik son bölüme. Deepfreeze gerek koruma sırasında gerekse koruma dışında saatin yanında kendini bir simge olarak gösterir. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar isterlerse bu simgeyi kaldırabilirler. Show Frozen Icon On System Tray seçeneği işaretli olduğu sürece koruma anında simge gözükür, Show Thawed Icon On System Tray seçeneği işaretli olduğu sürece koruma dışı simge gözükür. Her iki seçenekte iptal edilirse programınız ne durumda olursa olsun simge gözükmeyecektir.

Create Program:
Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra sıra geldi sistemimizi koruma altında tutacak deepfreeze programının kurulumunu hazırlamaya. Bunun için tek yapmamız gereken pencerenin sağ üst köşesindeki “Create Program” düğmesine tıklamak ve yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi "W" tuşuna basıp kurulum programını kaydetmek. Böylece istediğimiz ayarlarda çalışacak bir programa sahip olduk. Eğer bu programı birden fazla bilgisayar üzerinde çalıştıracaksak ve her bilgisayar için aynı ayarların etkin olmasını istiyorsak bu işlemleri bir kere yapmamız yeterli olacaktır. Şimdi oluşturduğumuz yeni kurulum dosyasına tıklayarak DeepFreeze’in yüklenmesini keyifle izleyelim. Kurulum sonunda bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Eğer Configuration / MiscOptions bölümünden simge gösterimini kapatmadıysanız saatin yanında programın simgesini görebilirsiniz. Bu simge sayesinde programın durumunu da kontrol etmemiz mümkün. Çünkü korumayı kaldırdığımız durumlarda simge üzerinde kırmızı bir “X” yanıp sönecektir.

Programımızı herhangi bir sebepten dolayı devre dışİı bırakmak istersek;
Yapmamız gereken CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuş kombinasyonu kullanarak açılacak pencereye daha önce belirlemiİ olduğumuz şifreyi yazmak olacaktır. Şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelecek Boot Control bölümünden bilgisayarın bir sonraki açılışında programın çalışıp çalışmamasını sağlayabilirsiniz. Boot Thawed seçeneği korumayı kaldırırken Boot Frozen seçeneği korumayı sağlayacaktır. İster korumayı kaldırmak ister sağlamak adına olsun bu bölümde yaptığınız değişikliklerin etkili olması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

********Burası Önemli********
Deepfreeze'i Kaldıramıyorum Diyenler (Şifresini Unuttum veya Şifreyi Kabul Etmiyor gibi nedenlerle...)

On Time Password Uzun süre önce kurduğunuz Deepfreeze programının şifresini unuttunuz, belki de hiç şifre vermediniz. Bu durumda Deepfreeze’i sisteminizden kaldırmanız dahi mümkün değil. Peki ama ne olacak şimdi? CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuş kombinasyonu ile çalıştırdığınız deepfrezee programının üzerindeki TOKEN numarasını (bkz.resim 1) bu bölüme yazıp “Generate OTP” (bkz: resim 2) düğmesine tıklayacak olursanız programa ulaşabileceğiniz şifreye sahip oluyorsunuz. DeepFreeze Kaldırılması Program kendini sistemden kaldırabilmek için oluşturduğunuz kurulum dosyasına ihtiyaç duyuyor. Aksi takdirde kaldırmanız mümkün değil. Birde korumanın kaldırılmış olması gerekli. Yapmanız gereken kurulum dosyasına çift tıklayarak açılan pencereden “Uninstall’ı seçmeniz...


salakramo
11-04-2006, 13:30   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

yaw peki kardeş bu kontrol paneli nerde oluyo?[V][V][V][V]

salakramo
11-04-2006, 13:32   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

yaw peki kardeş kontrol paneli nerde oluyo

turksoftware
14-06-2006, 00:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

arkadaşım aynı sorun bendede olmuştu format attım geçtim:(

turkmen86
14-06-2006, 17:09   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

arkadaşım deepfreezi format atmadan başka bir çözümü yoktur ne yaparsan yap ben internet cafede çalııyorum 2 yıldır ve hala çözümünü bulamadım bana göre sadece tek çözüm format

ARSİTRAV
14-06-2006, 23:21   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Arkadaslar suana kadar ben Deep freeze de hic sorun yasamadım istedigim zaman kurup kaldırabiliyorum turkmen86 bu program cok basit bisey sadece bi kac püf noktası var o kadar.Cokta güzel ve yararlı bi program windows 60 tane virüs yese kapat ac bilgisayar eski haline dönüyo

MOOMBABA BURAYA BAK::Sifreye yumi yaz eger  sorunu yine cözemessen msn im ekle yardım ediyim sana nassa600@hotmail.com

viking20
23-07-2006, 22:21   |  #9  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[Acil yardım: deep freeze programını kaldıramıyorum bilgisayarda yapılan herşey yeniden açtığımda yok oluyor ne yapmalıyım program ekle kaldırda yok msconfig çalıştığında yok sadece sağ altta ikonu mevcut kaldırmak için ne yapmalıyım format şart mı?]Alıntı.
CEVAP:
# Programı ilk açtığımız zaman saat simgesinde bir simge ile karşılaşacaksınız. Ancak diğer programların aksine bu simgeye tıkladığınızda bir menü görüntülenmeyecek. Paniklemeyin. Bu özellik programın doğasında var. Program menüsüne erişebilmek için SHIFT tuşuna basılı tutarak saat simgesine çift tıklamak ya da aynı anda CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuşlarına basmanız yeterlidir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza sağ taraftaki program resmi gibi bir menü çıkacaktır. Bu kısımda ayarlara erişebilmek için şifremizi yazmamız gerekiyor. Bu şifreyi eğer bir tane atamadıysanız boş bırakarak Enter tuşuna basıp geçebilirsiniz, ancak eğer şifre atadıysanız bu şifreyi yazmanız gerekiyor. Daha sonraki pencerede karşımıza gelecek ayarlara isterseniz programı aktif/pasif etmek kısmından bakalım.

# 2. Programı Aktif/Pasif Etmek :

Yukarıdaki işlemi gerçekleştirip menüyü açtıktan sonra burada karşımıza sağ taraftaki program resmindeki gibi 3 seçenek gelecektir. Bu seçenekler ve seçildiğinde yaptıkları işlere bakacak olursak :

# Boot Frozen : Bu seçeneği seçerseniz program bir sonraki Windows açılışında otomatik olarak aktif olacaktır.
# Boot Thawed (1 Restarts): Bu seçeneği seçerseniz yandaki kutu da aktif olacaktır. Buradan programın ne kadar kez pasif olacağını ayarlayabilirsiniz.
# Boot Thawed : Bu seçeneği seçerseniz program bir sonraki açılışta kapatılacaktır. Boylece alt tarafta anlatacağımız programın kaldırılması işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

# 3. Programı Sistemden Kaldırmak :

Yukarıdaki ayarlardan Boot Thawed seçeneğini seçip bilgisayarımızı baştan başlattıktan sonra, sitemizdeki Programı InnDir tuşuna basıp innDirdiğiniz Programın kurulum dosyasını çalıştırın. Eğer yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdiyseniz Uninstall seçeneği aktif duruma geçecektir. Uninstall yapıp bilgisayarınızı baştan başlatın. Program sistemden kaldırılmış olacaktır.

Not : Programın çalışması oldukça zahmetsiz olduğu kadar güvenlik açısından da kaldırılması bir o kadar zordur. Ancak bu kadar zor bir kaldırılma işleminin olduğunu bilmemiz programın gerçekten de işini ehliyle yaptığını kanıtlar nitelikte. Yine de programı kaldırmakta güçlük çekmemek için en başta anlattığımız program şifresini mümkünse seçmemeniz ya da kolay hatırlayabildiğiniz bir şifre ile değiştirmenizi şiddetle öneririz.
ayrıca:{DeepUnfreezer v1.6} prog.


not:[Program herhangi bir şifre girmeden basit bir işlemle DeepFreeze programını pasif hale getiriyor.İşlemi yaptıktan sonra sadece Pc'yi Restart etmeniz gerekiyor].

Son Düzenleme: viking20 ~ 24 Temmuz 2006 15:16
delikanli53
24-07-2006, 22:52   |  #10  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

şifreyle oynamadıysan "  yumi  " diye bi dene. eğer olmazsa format atmana gerek yok onunda şifresini kıran bir program var. Teleaşlanma. Ben kullanmadım ama eğer bu şifre işe yaramazsa bulurum senin için.

byorions
27-07-2006, 09:17   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

ctrl+alt+shift+f6 tuşlarına bas panel açılır şifreni doğru gir açılan pencerede programı pasif edip bilgisayarını kapat ac ayıcık simgesinin üzerinde kırmızı çarpı işareti yanıp sönecek ...

ay.68.yuk
27-07-2006, 12:05   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

arkadaşım 5.20 biraz problemli olabilir sana tavsiyem 4.20 kullanman vede yükleme kaldırma ve kullanımı yazıyı dikkatle okursan gerçekten problem çıkaracak bir program değil hatta süper sadece deaktif ettiğimiz zaman yükleme yapabiliyoruz ve yüklediğimiz programlara güvenmemiz gerekiyor aksi takdirde buna deep freeze değil hiç bir şey engel olamaz kullan memnun olacaksın 4i20 kullan kolay gelsin.

delikanli53
27-07-2006, 17:41   |  #13  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Bendeki sürümde aynısı kesinlikle katılıyorum arkadaşa istersen ben atarım onu sana bana cevap maili yaz.

pusula58
27-07-2006, 18:08   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

şifreyi hatırlamıyorsan deep unfreezer programını kullan (100 kb lik bir programcık) deepfreeze i disable yap bilgisayarı tekrar başlat ve deepfreeze setup ını çalıştırıp kaldır.

delikanli53
27-07-2006, 18:16   |  #15  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bende bu programı diyordum adını hatırlamamıştım deep freze kullanan herkese birgün lazım olabilir şimdiden adının derim.

solucandede
28-07-2006, 10:04   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

arkadaş benim msn mi ekle.ctrl+shift+f6 ya basınca orada bi kod var bana onu söyle sana şifreni söyleyim. yani deepfreez hakkında bilmek istediğin herşey bende. hatta bi sunu hazırlamıştım deepfreez server kurma onu da atarım incelersin

solucandede
28-07-2006, 10:04   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

msn- solucandede@hotmail.com

delikanli53
28-07-2006, 12:42   |  #18  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

senin adında bir garip heee :DD küçük solunda değil haa dedesi:)))

alp71
29-07-2006, 04:01   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Kardeş kaldırmak istiyorsan aynı versiyonu tekrar yüklemeye başla Uninstall yap kaldır.

delikanli53
29-07-2006, 14:08   |  #20  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

eğer aynı sürümünde bir problem olduysa ve yüklemeye reddediyorsa 5.30 full yükle program ekle kaldırda diğerinin simgesi çıkacaktır eğer bu sürümü bulamazsan ben sana göndereyim delikanli53@rizede.com msn adresim