Deepfreeze

ssiss
27-12-2007, 17:44   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Deliarkadaşlar şu deep feerze tam olarak  ne işe yarar  aslında biraz biliyrm ama  detyını bilen var mı??

BOOMFUNKMCS
27-12-2007, 22:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

"Bildiğiniz gibi Deep Freeze bilgisayarı sizin istediğiniz şekilde donduruyor yani ne silinirse silinsin yeniden başlatıldığında geri eski haline geliyor.Ama şu günlerde bazı ziyaretçilerimizden Deep Freeze'yi kaldıramadıklarını ve kullanamadıklarını öğrendik.

Şimdi aşama aşama Deep Freeze'yi Öğreniyoruz.

1.Kısaca Deep Freeze:
Deep Freeze bir güvenlik proğramı niteliğini taşır özellikle internet cafe lerde kullanılan bu yazılım.Bilgisayarda hafızadan tasarruf etmek için kullanan kullanıcılar da olduğunu haber aldık.Ama genellikle veri koruma ve saklamak için çok işe yarıyan bu proğram sizinde eminim işinize yarayacaktır.Bilgisayar sabırla beklemek gerektirir ama siz böyle biri değilseniz Deep Freezedende fazla hoşlanacağınızıda sanmıyorum çünkü; Deep Freeze'yi her açıp kapadığınızda bilgisayrı yeniden başlatmanız gerekiyor.

2.Deep Freeze Kurulumu:
Size tafsiyem: Deep Freeze'yi kurmadan önce bilgisayarı istediğiniz düzene koyun yani verilerinizin yerlerini belirleyip saklayın ve kendinize hiç unutmamanız gereken bir parola oluşturun.

    * Kur(Install) İkonuna basınız.
    * Deep Freeze Üretici firmasının verdiği kullanım antlaşmasını onaylayın.
    * Finish(Son) İkonuna basınız.

Bir kaç saniye bekledikten sonra bilgisayarınız yeniden başlayacaktır.Açıldıktan sonra muhtemelen Deep Freeze otamatik olarak açılıp sizden parola isteyecektir.Parola belirledikten sonra Deep Freeze'yi Kurdunuz demektir.

3.Deep Freeze'yi Açıp Kapamak:
Deep Freeze'yi Açmak: Deep Freeze'yi Şu klavye kısayoluyla CTRL+sol SHİFT+ALt+F5+F6 açıldıktan sonra aşayıdaki resimdeki gibi parola sorucaktır.

Deep Freeze açıkken simge durumu.

Deep Freeze için belirlediğiniz parolayı giriniz.Daha sonra aşağıdaki resimdeki gibi "Boot Frozen" İkonuna basık "OK" butonuna basmalısınız.Bu işlemden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
Deep Freeze'yi açtınız artık bilgisayarınızı istediğiniz biçimde ayarlayabilir verilerinizi düzenleyebilirsiniz.

Deep Freeze kapalı iken simge durumu.

Deep Freeze'yi Kapatmak :Deep Freeze'yi Kapamak ise yine aynı klavye kısayolunu kullanarak(CTRL+sol SHİFT+ALt+F5+F6) Deep Freeze'yi açın yine belirlediğiniz parolayıistiyecektir.Parolayı girdikten sonra  Yukarıdaki resim gibi açılacaktır.Orda kapatmak için "Boot Thawed" İkonunu tıklayıp "OK" Butonuna basmanız gerekli.Deep Freeze'yi kapattınız artık bilgisayarın sizin tarafından verilen ayardan başka bir değişiklik olamaz verilerinizdede.

4.Deep Freeze'yi Kaldırmak:
Eğer Deep Freeze yazılımı hoşuma gitmedi ve ya çok zaman kaybediyorum diyorsanız işte Deep Freeze'nin Kaldırma Tarifi.

    * Deep Freeze'yi kapatınız.
    * Eğer Deep Freeze'nin Kurulum dosyasını silmediyseniz...Kurulumdan "Uninstall"(Kaldır) İkonunu tıklayınız.Kaldırdınız demektir.
    * Eğer kurulum dosyasını sildiyseniz Başlat>Ayarlar>Denetim masasın'dan Program Ekle Kaldırdanda kaldıra bilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:Kaldırma işlemini kesinlikle Deep Freeze kapatıldıktan sonra yapılmalıdır.

Artık Deep Freeze'yi bilgisayarınızdan güvenle kaldırdınız.Deep Freeze'yi aşama aşama öğrendiniz.Artık güvenle kullanabilirsiniz.

5.Deep Freeze de parola koruması:
Eğer Deep Freeze'yi kurduğunuzda sizden parola istemediyse ve girdiğiniz parolalar olmuyorsa standart parola "123456" yı ve ya kullandığınız eski sürüm Deep Freeze deki parolayı deneyebilirsiniz.""bilgiportal"

ssiss
28-12-2007, 14:00   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Alkışteşekür ederim çok güzel anlatmışsınz.yanlız ben D de ki yedeklerime bununla şifre koyabilirmiyim..yada yedeklerime bakılmaması için nasıl şifre koyabilirm...lakin arkadaşlarım bilgisayrımda resimlerim ve sahis bilgilerime baksınlar istemiyorum . deep freeze işimi görür mü .yada nasıl haledebilirm..

alarmaa
29-12-2007, 23:08   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

biosun tarihini ileriye alınca deepreeze iptal oluyormu?