Değerli Hotmail Kullanıcısı

viking20
09-10-2008, 20:27   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Değerli Hotmail Kullanıcısı,
Değer verdiğimiz bir Hotmail® kullanıcısı olduğunuzdan, sizi tüm dünyada bir günde 4,5 milyardan fazla kullanıcıyı engelleyen istenmeyen posta iletilerinden korumak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Hotmail gelen kutularındaki istenmeyen postaları azaltmak ve yok etmek için sürekli şekilde çalışan yüksek nitelikli uzmanlardan oluşan özel bir ekibimiz var.
Son zamanlarda müşterilerimizden, aldıkları e-postaların gerçek olup olmadığını sorgulayan çok sayıda e-posta aldık. Bu e-postayı oluşturarak tüm Hotmail kullanıcılarının filtrelerimizden sızan sahte e-postaları tanımasına yardımcı olmayı hedefliyoruz.
1) Kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara karşı dikkatli olun.
Adınızı, doğum tarihinizi, sigorta numaranızı, e-posta kullanıcı adınızı, e-posta parolanızı veya diğer kişisel bilgileri soran bir e-posta, kimden gelirse gelsin, çok büyük bir olasılıkla dolandırıcılık amacıyla gönderilmiştir.
Herhangi bir nedenle bu tür bir e-postanın gerçek olabileceğini düşünüyorsanız, e-postayı yanıtlamayın veya hiçbir köprüyü tıklatmayın; bunun yerine web URL'sini kopyalayıp yapıştırın ve iletişim bilgilerini almak üzere ilgili şirketin web sitesine gidin. E-postanın gerçek olduğunu doğrulatmak için şirketin destek kanallarını kullanmaktan çekinmeyin.
2) Şüpheli görünen e-postaları dikkatle okuyun.
Kötü yazılan, yazım hataları bulunduran ve "bu bir şaka değil" veya "bu iletiyi arkadaşlarınıza iletin" gibi ifadeler içeren e-postalar, genellikle dolandırıcılık amaçlı e-postalardır. Bazen şirket adları veya markalar yanlış yazılır veya küçük hatalar içerir; örneğin Windows Live™ Hotmail yerine Windows Hotmail kullanılır.
3) Hotmail parolanızı koruyun.
Hotmail hesabınız için 7 karakterden daha uzun, büyük/küçük harfleri, sayıları ve @ veya # gibi özel karakterleri bir arada bulunduran güçlü bir parola oluşturun. Parolanızı düzenli aralıklarla değiştirmek de iyi bir uygulamadır.
Microsoft Müşteri Destek biriminden tıpkı benim gibi, parolanızı değiştirme isteğinizin onaylandığını bildiren bir ileti alırsanız ve son zamanlarda parolanızı değiştirmediyseniz, bu durum birilerinin Hotmail hesabınıza erişim izni elde etmeye çalıştığının işareti olabilir ve bu durumda da parolanızı hemen değiştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için ya http://account.live.com adresine gidin ya da Hotmail'de Seçenekler'i tıklatın ve daha sonra Kişisel Bilgilerinizi Görüntüleyin ve Düzenleyin. Yeniden oturum açmanız istenir. Bunu yaptıktan sonra, üst tarafta adınızın altında bulunan "Parola sıfırlama bilgileri" seçeneğini arayın. Her ikisi de ele geçirilmiş olabileceğinden hem parolanızı hem de Gizli Soru/Gizli Yanıtınızı değiştirin.
4) Harekete geçin!
Birisinin Hotmail hesabınıza eriştiğini düşünüyorsanız, Windows Live ID oturum açma sayfası sahte görünüyorsa veya yetki vermediğiniz bir parola değişikliğini onaylamanızı isteyen şüpheli bir e-posta aldıysanız, yukarıdaki yönergeleri kullanarak hemen parolanızı değiştirin veya şu adrese gidin: http://account.live.com.
5) Yeni dolandırıcılıkları belirlememize yardımcı olun.
Hotmail'in tam sürümünü kullanıyorsanız "Önemsiz" seçeneğinin yanındaki açılır kutuyu seçip ardından "Kimlik avı dolandırıcılığını bildir" seçeneğini tıklatabilirsiniz. Kesinlikle gönderene yanıt yazmayın.
        Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Bu e-postayı ileride dolandırıcılık amaçlı bir e-posta alırsanız ne yapacağınızı bulmak amacıyla saklayarak gelen kutunuzun daha güvenli ve güvenlikli olmasını sağlayabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Windows Live Hotmail Ekibi
*Kimlik avı - Gerçek görünen e-postalar kullanarak şüphelenmeyen kişileri sahte bir web sitesini ziyaret etmeye ikna etme işi olarak tanımlanır. Bu esnada zaman zaman gerçek şirketin logosu da kullanılarak kredi kartı numaranız, parolalarınız, hesap verileriniz ve diğer bilgiler gibi değerli kişisel bilgileriniz elde edilmeye çalışılır.
Microsoft, gizliliğinize saygı duymaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen çevrimiçi Gizlilik Bildirimimizi okuyun.

Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
----
edit:bana gönderilen e-maili aynen verdim.

emre__
09-10-2008, 20:52   |  #2  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

heheheh banada geldi okudum biras he dedim biliyom bunları sonuna kadar okumadım :D

DarkHellKnightX
09-10-2008, 21:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

banada geldi de ne anlatmak istiyo diğer hotmail hesaplarıma gelmedi çok kullandığıma geldi

MystCrose
09-10-2008, 21:15   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Bende Okudum Bu Maili . Ve Yani İnanmak ve İnanmamak Arasındayım. Ayrıca Yani Microsoft un Yeni Güncelleştirmesinde Kimlik Avı Diye Bir Güncellemeye Rastladım. Ve Güncelledikten Sonra Zararı Olmadı.

qazx
09-10-2008, 21:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

bu tür e postalar gelince yapılacak işlem:
araç çubuğundaki sil butonuna tıklıyoruz.
silinmiş öğeleri açıp bu kez komple siliyoruz.
NOT:arkadaşlar çok samimi olduğunuz kişilerden gelen e postalara bile güvenmeyin.emin değilseniz açmayın.bildiğiniz gibi artık tüm dolandırıcılık işlerinde e postalar kullanılıyor.aman dikkatli olalım..

kermenn
09-10-2008, 21:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

aynen valla ben hic umursamıorum gmailden otesi yalan zati....:D

iskeendeer
09-10-2008, 22:08   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

windows la başlayan mesaj gördümmü direk sili tıklıyorum

onlineTR
09-10-2008, 22:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

sanırım tum hotmail kullanıcısına geldi

kaankaan
10-10-2008, 20:09   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

bana da geldi:D